Alföldi Róbert: Némileg provokatívan azt mondom, hogy várom, mikor szednek össze minket

2023. november 19. – 19:49

Másolás

Vágólapra másolva

„Ez egy olyan ország, ahol a melegeket befóliázzák, betiltják, a nácikat meg nem”

– mondta Alföldi Róbert az RTL-nek Az Őrült Nők Ketrece 400. előadása után az Átrium Színházban. Szerinte ezen el kell gondolkozni, a magyar történelmet ismerve viszont olyan sokat mégsem kell.

A rendező azt mondta, a melegbárban játszódó darabnak „szépen aláment az élet”, mert arról beszél, amiben jelenleg élünk, miközben tíz éve mutatták be.

A jubileumi előadás után az RTL riportere Alföldit az L. Simon-ügyről is kérdezte, aki úgy válaszolt:

„Egyrészt a Laci megszavazta azt a törvényt. Másrészt nagyon nagy hírünk lett a világban, sikerült jó PR-t csinálni Magyarországnak”.

Szerinte maga a törvény, és ahogyan az embereket hergelik, nagyon rossz időket idéz.

„Mondhatunk kommunista időket, de mondhatunk nagyon durván náci időket.

Némileg provokatívan azt tudom mondani, hogy várom, mikor szednek össze minket, és mit kell majd elviselnünk. Mert a történelemben ez mindig így indult: a normalitásra hivatkozva” – fogalmazott Alföldi Róbert.

A Telex tavaly karácsony előtt készített interjút Alföldivel. Akkor úgy fogalmazott: felháborítónak és elkeserítőnek tartja, hogy hogyan szűkültek az LMBTQ-emberek jogi lehetőségei és lehetőségei a normális, családi életre; hogy a menekültek után ezt a csoportot találták meg bűnbakként, és hogy egy olyan törvény van érvényben, ami egy szinten kezeli a pedofíliát a homoszexualitással.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!