Megműtötték a Nemzeti Színház két színészét, akik előadás közben szenvedtek balesetet

2023. november 12. – 19:33

Másolás

Vágólapra másolva

Megműtötték a Nemzeti Színház két színészét, akik péntek este előadás közben szenvedtek balesetet, számolt be róla az RTL Híradója. Úgy tudják, Szász Júlia és Horváth Lajos Ottó állapota stabil, a Semmelweis Egyetem traumatológiáján ápolják őket.

A Nemzeti Színház szombaton írta ki a Facebookjára, hogy mentők vitték kórházba Szász Júliát és Horváth Lajos Ottót, miután megsérültek a pénteki Rómeó és Júlia előadása közben. A baleset miatt a második felvonást félbe kellett szakítani. A sérült színészekhez rövid időn belül megérkeztek a mentősök, akik szakszerűen ellátták, majd kórházba szállították őket. Az igazgató hozzátette, hogy a színészek a körülményekhez képest jól vannak, a baleset körülményeit pedig még vizsgálják.

A Színházi Dolgozók Szakszervezetének elnöke, Mihályi Győző a csatornának azt mondta, hogy egy ilyen vizsgálatban meghallgatják a résztvevőket, akik ott voltak, és akik esetleg mulasztottak. Szerinte az intézmény maga is kártérítési felelősséggel tartozik a színészek felé abban az esetben, ha a színház vétett valamit.

Az RTL információi szerint a színészek több métert zuhanhattak, egy ajtón eshettek ki.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság az RTL kérdésére azt válaszolta, hogy feljelentést egyelőre senki nem tett az ügyben.

A csatorna úgy tudja, hogy a színház vezetése hétfőre társulati ülést hívott össze a történtek miatt.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!