A Trafó ügyvezető igazgatói posztjára is kiírták a pályázatot

2023. október 19. – 10:14

Másolás

Vágólapra másolva

Nem okozott túl nagy meglepetést, hogy a napokban a budapesti Trafó Kortárs Művészetek Háza ügyvezető igazgatói munkakörének betöltésére is kiírták a pályázatot, mivel Barda Beáta, a jelenlegi vezető már korábban jelezte, hogy 2024 decemberében nyugdíjba vonulna, és nem töltené ki teljesen az egyébként 2027-ig tartó igazgatói mandátumát.

A főváros tehát a Trafó esetében is időben gondoskodna az utódlásról. Hasonló a felállás az Örkény Színházban is, amelynek éléről 2025 márciusában távozik Mácsai Pál, de már most kiírták a pályázatot az igazgatói posztra.

A Trafó ügyvezető igazgatói munkakörének betöltésére kiírt pályázat kedden jelent meg a Kulturális és Innovációs Minisztérium oldalán. Az új igazgató 2025. január 1. és 2029. december 31. között vezetheti majd az intézményt.

Az ügyvezető igazgatói pozíciót olyanok pályázhatják meg, akik:

  • szakirányú felsőfokú végzettséggel;
  • legalább 5 év szakmai gyakorlattal;
  • vagy 3 év előadó-művészeti szervezetben szerzett vezetői gyakorlattal rendelkeznek.

Bősz Anett, Budapest főpolgármester-helyettese öt napja a Népszavának adott interjúban azt mondta, „az Örkény és a Trafó vezetői pályázata nem arról szól, hogy a következő önkormányzati választásokig most sorra kiírnák a fővárosi fenntartású színházak igazgatói pályázatait”, a Trafó esetében is „egy személyes döntés miatt” írnak ki pályázatot az igazgatói posztra.

A Trafó 25 éves fennállásának évfordulóján, október 17-én, Karácsony Gergely főpolgármester a Facebookon azt írta, a Trafó „a hagyomány megújításának és az újítás hagyományának egyik legizgalmasabb kulturális színtere”, egy városnak pedig „nemcsak meglévő kulturális értékeit kell védenie, nemcsak a hagyományokat kell ápolnia, hanem mindig teret kell adni az újnak, a frissnek, vigyázni kell rá, támogatni, amikor megszületik, és ott állni mellette, amikor veszély fenyegeti. Mert egy modern város nemcsak őrzője a réginek, hanem társa a kortársnak.”

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!