Reviczky a rákos betegségéről beszélt, és arról, hogy orvosi engedéllyel sört iszik víz helyett

2023. október 9. – 14:37

Másolás

Vágólapra másolva

A hatodik kemoterápiás kezelésénél tart Reviczky Gábor 73 éves színművész, akit a prosztatarák agresszív fajtája támadott meg. A színésznél többszörös áttétet találtak.

„Mivel nem adom át magamat a betegségnek, azzal sem foglalkozom, hogy javul-e az állapotom. Nem figyelem. Ha állandóan ez járna a fejemben, félő, hogy végezne velem. Hinni kell a gyógyulásban, mondják. De én még ennyire sem akarok foglalkozni vele” – mondta Reviczky az ujszo.com-nak adott interjújában, amelyben a dohányzásról is kérdezték.

„Hááát! Senkinek nem lenne szabad. De én már annyit szívtam! Egy professzorbarátom azt mondta, csökkenteni lehet, ha viszont abbahagyom, másfél hónap múlva meghalok. Na, azt nem” – magyarázta, hogy miért dohányzik. „Ami pedig a sört illeti: naponta három liter vizet kellene innom. Nem tudok. Kérdeztem az orvost, mit csináljak. Sörben lemegy, árultam el neki. Akkor igyon azt, felelte” – mondta.

Reviczky minden nap forgat A mi kis falunkkal, mert ha ott van, le tudja gyűrni magában a szédülést, amit a gyógyszer miatt érez. „Injekciót is kapok, ami a kisagyamban leállítja a parancsosztogatást, hogy ne termeljen tesztoszteront, és ne szaporodjanak a ráksejtek” – beszélt állapotáról az ujszo.com-nak.

„Lefoglal a szerep. A koncentráció mindig segít. Túllendít a bajon. Itthon is félóránként-óránként vízszintesen fekszem öt-hat percig, és akkor pihent vagyok. Muszáj vízszintesen feküdnöm” – így Reviczky, aki színházban már csak a Dzsungel könyvében alakítja Balut.

A színművész korábban arról beszélt, hogy utólag derült ki: betegsége nem friss, már tíz éve rákos lehet: „Nem tudatosult, hogy ilyen súlyos betegségem van. Mondták, hogy tele vagyok ráksejttel, a biopszián egyetlenegy ép sejtet sem találtak, úgyhogy onnan mindent ki kellett vagdosni. Az orvos elárulta, hogy ez nem egy friss dolog, hanem 5-10 éves.” Hozzátette: „Nekem már tíz éve rákom van, de én semmit nem vettem észre, csak egyik napról a másikra elzáródott a húgycsövem.” A kemoterápiától eleinte elzárkózott azért, mert a csontizotóp-vizsgálaton még az látszott, hogy nincs áttét. Később a PET CT-n kiderült, hogy nagyobb a baj: a csontban ötszörös áttét van, és van egy nyakmirigyrákja is.


Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!