Tíz éve rákos vagyok, de nem vettem észre – több áttéttel is küzd Reviczky Gábor

2023. szeptember 15. – 08:11

Másolás

Vágólapra másolva

Bár Reviczky Gábor nemrég még arról beszélt, hogy jól viseli betegségét, most arról számolt be, hogy romlott az állapota: ötszörös csontáttéte mellett nyirokmirigyrákkal küzd, a színházi munkára pedig jelenleg alkalmatlan – mesélte az ATV Húzós podcastjában, amiből a Blikk kapott meg részleteket.

A színészről idén márciusban derült ki, hogy prosztatarákkal küzd, a 73 éves színészt a betegség egy agresszív fajtája támadta meg. Reviczkyt korábban megműtötték, eleinte azonban elzárkózott a kemoterápiától. Végül mégis a terápia mellett döntött, nemrég azt mondta, hogy ide egyedül jár, majd autóba ül, és hazavezet. Most viszont arról beszélt az ATV podcastjában, hogy nagyon gyorsan elfárad:

„Színházra most nem vagyok alkalmas. Most legalábbis nem. Forgatok, és ott is elfáradok, de a forgatás tartja bennem a lelket, illetve az, amikor felvétel van, mert akkor semmit nem érzek, de utána elfáradok.”

Hozzátette, fáradtságát vélhetően a kemoterápia okozza, de bízik benne, hogy ennek az állapotnak hamarosan vége lesz. Reviczky arról is beszélt, hogy utólag derült ki, hogy betegsége nem friss, már tíz éve rákos lehet: „Nem tudatosult, hogy ilyen súlyos betegségem van. Mondták, hogy tele vagyok ráksejttel, a biopszián egyetlenegy ép sejtet sem találtak, úgyhogy onnan mindent ki kellett vagdosni. Az orvos elárulta, hogy ez nem egy friss dolog, hanem 5-10 éves.” Hozzátette: „Nekem már tíz éve rákom van, de én semmit nem vettem észre, csak egyik napról a másikra elzáródott a húgycsövem.”

Arról is beszélt, hogy eleinte azért zárkózott el a kemoterápiától, mert a csontizotóp-vizsgálaton még az látszott, hogy nincs áttét. Azonban a PET CT-n kiderült, hogy nagyobb a baj: a csontban ötszörös áttét van, és van egy nyakmirigyrákja is.

„Emiatt pedig persze, hogy bevállalom a kemót, mert a legszörnyűbb halál a csontrákos halál, amikor üvöltve halnak meg a betegek a fájdalomtól”

– nyilatkozta. Kiemelte, hogy negyvenéves kor felett a férfiaknak ajánlott, hogy prosztataszűrésre járjanak. Arról is beszélt, hogy a nehézségek ellenére továbbra is igyekszik pozitívan állni a betegségéhez.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!