Reviczky Gábor rákos

2023. március 10. – 06:41

Másolás

Vágólapra másolva

Prosztatarákkal küzd Reviczky Gábor, írja a Blikk. A 73 éves színészt a betegség egy agresszív fajtája támadta meg, egyelőre úgy tűnik, sikerült időben elvégezni a műtétet.

Évek óta jelen lehet a szervezetében a betegség, de csak decemberben fordult orvoshoz, jellemző tünetei nem voltak. Bár a rák egy agresszív fajtájáról van szó, áttétet nem találtak a szervezetében. Most egy speciális vizsgálatra, PET CT-re vár, ami után eldől, milyen utókezelésre számíthat.

„Sugár- vagy kemoterápia jöhet szóba, ám mivel itthon nincs még célzott kemoterápia, a kemót vissza fogom utasítani. Sajnos, a nem célzott kezelés az egész szervezetet érinti, remélem, erre nem lesz szükségem, elég lesz a sugárkezelés” – nyilatkozta a Blikknek.

A színész felhívta a figyelmet a prosztataszűrés fontosságára, és azt ajánlja a férfiaknak, hogy 40 év felett rendszeresen járjanak a vizsgálatra.

Reviczky Gábor a nemzet művésze, Kossuth- és Jászai Mari-díjas színművész, idén a Halhatatlanok Társulatának tagjai közé jelölték.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!