Letartóztattak egy férfit, akit azzal vádolnak, hogy elrendelte Tupac Shakur meggyilkolását

2023. szeptember 29. – 19:32

Másolás

Vágólapra másolva

Pénteken letartóztatták Duane „Keffe” Davist, a Tupac Shakur hiphoplegenda 1996-os halálához vezető lövöldözés egyik utolsó élő szemtanúját, akit azzal vádolnak, hogy ő ölette meg Tupacot – írja az AP hírügynökség.

Régóta várt áttörést jelenthet ez a huszonhét éve megoldatlan ügyben, hiszen az eset felderítésért indított nyomozás megakadt azt követően, hogy Tupacet 1996 szeptember 7-én négyszer meglőtték, miközben autójában ült a Las Vegas Stripen.

A nevadai esküdtszék vádemelését követően Marc DiGiacomo kerületi főügyész-helyettes elmondta, hogy az esküdtszék néhány hónapja foglalkozott az üggyel. DiGiacomo úgy jellemezte Davist, mint aki elrendelte Shakur megölését. A vádak néhány órával azután kerültek napvilágra, hogy Duane „Keffe” Davist pénteken reggel letartóztatták az otthona közelében.

Egy korábbi interjúban, illetve a 2019-ben Compton Street Legend címmel megjelent visszaemlékezésében maga is elmondta, hogy abban a Cadillac-ben ült, amelyből 1996-ban tüzet nyitottak az akkor 25 éves Tupacet szállító autóra.

A Daily Mail cikke szerint egy netflixes dokumentumfilmben Davis az unokaöccsét nevezte meg a Tupac halálát okozó lövöldözés elkövetőjeként, annak ellenére, hogy korábban ő maga kérkedett azzal, hogy megölte Tupacet.

A pénteki letartóztatására két hónappal azután került sor, hogy a Las Vegas-i rendőrség július 17-én házkutatást tartott Davis feleségének otthonában, Hendersonban. Az akció során Tupac meggyilkolásával kapcsolatos bizonyítékokat kerestek, majd néhány negyvenes kaliberű töltényt, több számítógépet, egy mobiltelefont és egy merevlemezt, valamint a Vibe magazinnak azt a példányát foglalták le, amelyben Shakur szerepelt. A felsoroltakon túl a rendőrök magukkal vitték Davis 2019-es Compton Street Legend című emlékiratának egy példányát is.

Tupac Shakur, vagy ahogy sokan ismertét 2Pac 25 éves volt, amikor lelőtték egy autós lövöldözésben, a Las Vegas Strip közelében, 1996. szeptember 7-én. A rapper egy fekete hetes BMW-ben ült, amelyet a Death Row Records alapítója, Marion „Suge” Knight vezetett, és az autó egy tíz járműből álló konvojban haladt. A támadás előtt egy piros lámpánál várakoztak, amikor egy fehér Cadillac állt meg mellettük, és az autóból tüzet nyitottak a BMW-re. Tupac Shakur sérülései súlyosak voltak, egy héttel később a kórházban meghalt.

A világhírű előadó pályafutása során több mint 75 millió lemezt adott el világszerte, és olyan slágerlistás sikereket ért el, mint a California Love, az All Eyez On Me és a Changes.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!