A Trónok harcából ismert Bella Ramsey is vállalja, hogy nem repül magángéppel a forgatásaira

2023. augusztus 23. – 10:09

Másolás

Vágólapra másolva

Egyre több színész csatlakozik a brit művészeti szakszervezet, az Equity környezetbarát kezdeményezéséhez, amivel fenntarthatóbbá akarják tenni a filmek és tévéműsorok gyártását. A „Zöld Lovag” elnevezésű záradékot aláírta többek között a Trónok harcából ismert Bella Ramsey, Stephen Fry humorista, a James Bondok Q-ja, Ben Whishaw, és Tom Burke, a Strike színésze is, írja a BBC.

A záradék szerepel majd a készülő produkciók szerződéseinél, és az aláíró filmesek vállalják például, hogy nem repülnek magángépekkel a forgatásokra, és viszik a saját kulacsaikat, kávésbögréiket magukkal. Tom Burke reméli, hogy ez elindít egyfajta változást a filmforgatási kultúrában is, szerinte ugyanis az egész iparágnak át kell értékelnie, hogy mi az, ami igazán fontos egy forgatáson.

„Az például, hogy az emberek magánrepülőgépen akarnak utazni, státuszszimbólum, ami nemcsak abból fakad, amiért színészként megjelenünk, hanem a médiából is. Egyszerűen ki kell ezt vennünk a pakliból, és egy kicsit felnőttesebben kell hozzáállnunk, különösen, ha hangot akarunk adni a fenntarthatóságnak” – mondta a BBC-nek.

„Azt hiszem, csak annyit tehetünk, hogy tanulunk a hibáinkból, és igyekszünk a jövőben jobb döntéseket hozni” – mondta Burke kedden az Edinburgh-i Tévéfesztiválon, ahol segített elindítani a zöld programot.

A kezdeményezéshez csatlakozott Sir Mark Rylance is, akinek a Spirit of Place című rövidfilmjének forgatásán az elsők között alkalmazták a programot. Rylance szerint a filmgyártás „hírhedt a pazarlásról és az ökológiai szempontból káros gyakorlatokról”. „Az, hogy nem tehetünk meg mindent, nem jelenti azt, hogy semmit sem tehetünk” – mondta.

A Trónok harcából és a Last of Usból is ismert Bella Ramsey szerint a zöld program vezet a pozitív változásokhoz a filmiparban.

Korábban a Telexen is bővebben foglalkoztunk azzal, mennyire káros a szupergazdag celebek hobbija, hogy szinte a sarki boltba is csak magángéppel járnak, pedig a magánrepkedés és hajókázás megsokszorozódott a koronavírus-járvány kitörése óta a világon, és minden jel arra utal, hogy ez a trend csak folytatódik.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!