Meghalt Mark Margolis, a Breaking Bad színésze

2023. augusztus 4. – 18:47

Meghalt Mark Margolis, a Breaking Bad színésze
Mark Margolis a Noé premierjén 2014-ben – Fotó: Mike Pont / FilmMagic / Getty Images

Másolás

Vágólapra másolva

83 éves korában meghalt Mark Margolis amerikai színész, aki temérdek filmben és sorozatban szerepelt, de leginkább a mai közönségnek Hector „Tio” Salamancaként lehetett ismerős a Breaking Badből és a Better Call Saulból.

Margolis 1939-ben született Philadelphiában. Tizennégy éves korában elkezdett járni Stella Adler színitanodájába, az első szerepe a The Opening Of Misty Beethoven című pornófilmben volt 1979-ben, de nem pornószerepben. Felbukkant a Gyilkossághoz öltözve című Brian De Palma-filmben, a rendező később egy fontosabb szerepet adott neki A sebhelyesarcúban, ahol már egy bérgyilkost alakított.

Margolis szerepelt Darren Aronofsky hat filmjében (Pi, Rekviem egy álomért, A forrás, A pankrátor, Fekete hattyú Noé), az Oz című korszakalkotó HBO-sorozatban, de sokan biztos úgy ismerik, mint Ace Ventura kellemetlen szomszédja a Jim Carrey-komédiából.

Még többen viszont a Breaking Badből: a második évad második részében bukkant fel a kerekes székes Salamancaként, aki csak az arckifejezéseivel és egy rendkívül idegesítő csengővel tudott kommunikálni. 2012-ben a szerepért Emmy-díjra is jelölték, 2016-ban pedig egy fiatalabb Tiót alakított a Better Call Saul című előzménysorozatban.

Margolis egy rövid betegség után halt meg New Yorkban.

(The Hollywood Reporter)

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!