Julian Sands brit színész maradványait találták meg a kaliforniai hegyekben

2023. június 27. – 22:44

Julian Sands brit színész maradványait találták meg a kaliforniai hegyekben
Julian Sands a 76. Velencei Filmfesztiválon 2019-ben – Fotó: Alberto Pizzoli / AFP

Másolás

Vágólapra másolva

A januárban eltűnt Julian Sands brit színész maradványaira bukkantak a kaliforniai hegyekben, írja a BBC. Túrázók szombaton találtak emberi maradványokat a dél-kaliforniai San Gabriel-hegységben, azonban csak mostanra sikerült azonosítani a holttestet, amelyről kiderült, hogy a színészé.

A 65 éves Sandsnek január 13-án veszett nyoma túrázás közben a 3000 méteres Baldy-hegy közelében, zord téli időjárási körülmények között. Eltűnését követően helikopterek, drónok és földi kutatócsoportok segítségével is keresték a színészt, azonban júniusig a hegy meredekebb részeihez nem tudtak hozzáférni a keresőcsapatok a sok hó és jég miatt. A hegy egyes részein még most is 3 méter mély a hó.

Sands a Szoba kilátással és a Gyilkos mezők című filmekkel lett ismert, az 1991-es Impromtu című filmben Liszt Ferencet alakította. A színész Yorkshire-ben nőtt fel, de évek óta Los Angeles környékén élt feleségével, Evgenia Citkowitz írónővel. Három gyermeke született.

Sands a Guardiannek adott 2018-as interjújában beszélt a hegymászás iránti megszállottságáról és arról: mennyire fontosnak tartja, hogy új kalandokat keressen. Egy másik, 2020-as interjúban úgy jellemezte magát, hogy a legboldogabb „egy hegycsúcs közelében, egy ragyogó hideg reggelen”.

A téma érzékenysége miatt ebben a cikkben nem jelenítünk meg reklámokat.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!