Túrázás közben eltűnt, napok óta nem találják Julian Sands brit színészt

2023. január 19. – 07:45

Másolás

Vágólapra másolva

Múlt hét péntek óta nyoma veszett Julian Sands brit színésznek a kaliforniai Baldy-hegy közelében, ahová túrázni ment. Sands olyan filmekben játszott, mint a Szoba kilátással és a Gyilkos mezők, írja a Guardian.

A San Bernardino megyei seriffhivatal tájékoztatása szerint a 65 éves színész eltűnését a túra után, pénteken este hét órakor jelentették. Nathan Campos, a seriffhivatal szóvivője szerint a színészt a Baldy Bowl nevű, síelők és túrázók által is kedvelt területen keresik drónok és helikopterek, illetve ha engedik, mentőcsapatok is – azt, hogy az Észak-Hollywoodban élő Sandsról van szó, csak helyi idő szerint szerda délután közölték.

A mentést nehezíti, hogy a környéken lavinaveszély van, a zord téli időjárás nehezíti a mentést, ezért a mentőcsapatokat szombaton este, a biztonságuk érdekében visszahívták. Ekkor küldték ki helyettük a drónokat és a helikoptereket. „Rendkívül veszélyes odamenni, a tapasztalt túrázók is nehezen jutnak el oda” – fogalmazott a szóvivő azzal, hogy amint az időjárás kicsit enyhébb lesz, a mentőcsapatokat újra kirendelik.

A hatóságok egy másik eltűnt túrázót is keresnek, a kaliforniai Hawthorne-ból származó Bob Gregoryt, akinek eltűnését hétfőn jelentették a San Gabriel-hegységben.

Sands Yorkshire-ben nőtt fel, de évek óta Los Angeles környékén él feleségével, Evgenia Citkowitz írónővel. Három gyermeke van. A Guardiannek adott 2018-as interjújában beszélt a hegymászás iránti megszállottságáról és arról: mennyire fontosnak tartja, hogy új kalandokat keressen. Egy másik, 2020-as interjúban úgy jellemezte magát, hogy a legboldogabb „egy hegycsúcs közelében, egy ragyogó hideg reggelen”.

Sands 2020-ban arról beszélt, hogy a halálhoz a legközelebb a '90-es évek elején állt, amikor az Andokban három másik társával együtt egy szörnyű viharba keveredtek 20 000 láb magasan. „Mindannyian nagyon rosszul voltunk. Néhány hozzánk közel álló srác odaveszett; nekünk szerencsénk volt.”

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!