Michael J. Fox betegségről és visszavonulásról: Olyan mélyre kellett mennem, amennyire csak tudok

2023. május 14. – 10:42

Másolás

Vágólapra másolva

Hosszú interjúban beszélt betegségéről Michael J. Fox amerikai színész, aki nem rég az Apple+ streaming szolgáltató által készített Still: Michael J. Fox élete című, életéről szóló dokumentumfilmje kapcsán adott interjút, amelyet a Variety szemlézett. A Stillről részletesen olvashattak a Telexen.

Az új film kapcsán készített beszélgetésben a Vissza a jövőbe trilógia és a Doc Hollywood sztárja felidézte, hogy miután 1991-ben, huszonkilenc éves korában diagnosztizálták nála a Parkinson-kórt, azt hét éven át nem osztotta meg rajongóival. A következő rövid időszakról a színész azt mondja, úgy érezte, órákat kell eltöltenie saját fürdőkádjában, fejét a víz alá merítve, hogy érezze a szenvedést.

A következő évtizedekben tovább játszott miközben állapota lassan romlott, ám végül a The Good Fight (nálunk Diane védelmében címmel ismert) sorozat forgatásán jött el a pillanat amikor eldöntötte, hogy visszavonul és ezt 2020 végén jelentette be. Mint Fox. az interjúban elmondja, az egyik szünetben, az öltőzőben lévő tükörbe nézett és nem tudta felidézni szövegét.

Michael J. Fox a színészettől való visszavonulásával kapcsolatos döntését Tarantino Volt egyszer egy… Hollywood című 2019-es filmjének egyik jelenete ihlette, amelyben a Leonardo DiCapiro által alakított színészkarakterrel a fentiekhez hasonló történik, amikor forgatás közben elfelejti a szövegét.

Idén áprilisban a CBS Sunday Morning című műsorában a jelenleg 61 éves színész úgy fogalmazott, hogy betegsége napról-napra egyre nehezebbé teszi az életét, és bár igyekszik megőrizni optimizmusát, tisztában van vele, hogy nem fogja megérni a nyolcvanadik évét. Hozzátette: nem a Parkinson-kórba hal bele az ember, hanem a kórral együtt.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!