Északra kacsintgat Budapest idei nemzetközi irodalmi fesztiválja

2023. május 12. – 21:35

Másolás

Vágólapra másolva

Idén ötödször rendezik meg a PesText nemzetközi irodalmi programsorozatot, amely első program egy kétnapos tavaszi fesztivál lesz a jövő hétvégén. A PesText Nordic, amit az idén húszéves budapesti Skandináv Házzal együtt szerveznek, a skandináv irodalom számos ismert és izgalmas képviselőjét hozza Budapestre.

A Három Hollóban fellép mások mellett a dán Sissel-Jo Gazan, a svéd Malte Persson, az izlandi Einar Már Guðmundsson és Lilja Sigurðardóttir. A skandináv vendégek magyar beszélgetőpartnere lesz mások mellett Terék Anna, Molnár T. Eszter és Vajna Ádám.

A szervezők felidézik: a PesTexten megszokott, hogy az irodalom mellett számos összművészeti produkciót is láthat a közönség. A PesText Nordicon ennek jegyében az Itt és Most Társulat skandináv versekből ihletett improvizációs előadása és a Városminor Kamarakórus fellépése is a program része lesz.

Magát a „nagy” PesText fesztivált idén is ősszel, ezúttal a tervek szerint szeptember 27-30. között rendezik majd meg. Ahogyan az már hagyomány, idén is kiírtak egy irodalmi alkotópályázatot a rendezvény elé, ezúttal a „Felhők” hívószóval; a jeligés pályázatra június 1-ig lehet beküldeni az alkotásokat, szerzőnként egyet.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!