Meghalt Jerry Springer, az amerikai televíziózás legendás alakja

2023. április 27. – 16:46

Másolás

Vágólapra másolva

A család szóvivőjének tájékoztatása szerint 79 éves korában meghalt az amerikai kibeszélőshow-k koronázatlan királya és a műfaj úttörője, Jerry Springer, aki a Jerry Springer Shownak köszönhetően az amerikai televíziózás egyik legbefolyásosabb és legmegosztóbb alakja lett – írja a TMZ. A hivatalos tájékoztatás szerint Springer rövid betegség után halt meg, a TMZ forrásai szerint hasnyálmirigyrákja volt, amely az elmúlt hetekben súlyosbodott.

Magyarországon a 27 éven át futó Jerry Springer Show annyira talán nem volt népszerű, de az egyértelmű, hogy a Mónika show, a Balázs show vagy a Joshi Bharat is nagyban inspirálódott belőle. Az 1991-ben eredetileg politikai talkshownak indult műsor hamar áttért a jól ismert formulára, amikor hétköznapi emberek mennek be beszélgetős műsorokba, hogy közönség előtt teregessék ki a magánéletüket a mellettük ülőkkel.

Ezek aztán menetrendszerűen eljutottak az ordibálós veszekedésig, de verekedések és még bizarrabb helyzetek is előfordultak, a közönség pedig eközben végig hangosan skandálta a műsorvezető nevét. Minderre volt is igénye az amerikai tévénézőknek, a kilencvenes évek végén őrülten népszerű volt a műsor az Egyesült Államokban, egyes városokban még az Oprah Winfrey Show-t is előzte nézettségben.

Springer a tévés karrierje előtt politikusként is kipróbálta magát, és bár az 1970-es elnökválasztáson nem sikerült bejutnia a kongresszusba, 1971-től a cincinatti városi tanácsban dolgozott, és bár 1974-ben egy prostituáltügy miatt lemondott, egy évvel később újraválasztották, 1977 és 1978 között pedig ő volt a város polgármestere.

A Jerry Springer Show egészen 2018-ig futott, de Springer közben indított podcastot is, egy évig vezette az America's Got Talentet, 2019 és 2022 között pedig a Judge Jerry nevű bírósági témájú show-ban lehetett látni. Utolsó tévés szereplése az Álarcos énekes amerikai verziójának előző évadában volt, ott egy Frank Sinatra-dalt énekelt.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!