Meghalt a Jóbarátok és a Harry Potter országszerte ismert hangja, Cs. Németh Lajos színművész

2023. április 24. – 05:18

Másolás

Vágólapra másolva

Hosszan tartó, súlyos betegség után, 83 éves korában elhunyt Cs. Németh Lajos színművész, aki színházi és filmes alakításai mellett több mint 2200 szinkronszerepének köszönhetően lett országszerte ismert.

Cs. Németh Lajos 1940-ben született Karcagon, 1962-ben diplomázott a Színház- és Filmművészeti Főiskolán. Pályafutása során olyan színházak foglalkoztatták, mint a debreceni Csokonai Színház, a Madách Színház, a Budapesti Kamaraszínház és a Turay Ida Színház.

Cs. Németh Lajos egy 2016-os tévéfelvétele – Fotó: Zih Zsolt / MTVA
Cs. Németh Lajos egy 2016-os tévéfelvétele – Fotó: Zih Zsolt / MTVA

A Színház Online híre felidézi: ő szinkronizálta a Jóbarátokban Jack Gellert (Monica és Ross apját), az X-aktákban a Cigarettázó Férfit, a Miért éppen Alaszka? című sorozatban a kocsmatulajdonos Hollingot, de ő volt a Harry Potter-filmek Remus Lupinjának, illetve a Dragon Ball-rajzfilmekben Songoku legkeményebb ellenségének, Dermesztőnek a magyar hangja is.

Számos tévéfilmben és sorozatban is feltűnt, többek közt szerepelt a Família Kft.-ben és a Jóban Rosszban című sorozatokban is. Egyik legismertebb mozis alakítása A tizedes meg a többiek című 1965-ös filmben volt, amiben Grisát, a sebesült orosz katonát játszotta.

Felesége Tóth Judit színésznő, akivel két gyermekük született, és akivel hatvan évig voltak házasok.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!