Lars Mikkelsen alakítja a Star Wars-könyvek népszerű főgonoszát az Ahsoka-sorozatban és az új filmekben

2023. április 8. – 15:41

Másolás

Vágólapra másolva

Lars Mikkelsen fogja alakítani a Star Wars-könyvek egyik népszerű gonosztevőjét a Disney+ hamarosan induló sorozatában, az Ahsokában – jelentette be a Lucasfilm nyomán a Variety szombaton.

Mikkelsen – aki egyébként Mads Mikkelsen testvére – a kék bőrű, vörös szemű Thrawn főadmirálist fogja játszani. A sorozat készítőinek választása azért is kézenfekvő, mert Mikkelsen volt Thrawn szinkronhangja a Star Wars – Lázadók című animációs sorozatban is.

Thrawnt eredetileg Timothy Zahn író alkotta meg az 1990-es években megjelent Star Wars-regénysorozat szereplőjeként, amely az 1983-as „A Jedi visszatér” utáni eseményeket dolgozta fel. Ezekben a könyvekben Thrawn egy ravasz és kegyetlen főadmirális, aki átveszi az irányítást a birodalmi flotta maradéka felett, és ellentámadást indít az Új Köztársaság felszámolására.

Miután azonban a Disney 2012-ben felvásárolta a Lucasfilmet, Zahn regényeit – és Thrawn szerepét is – kivették a Star Wars kánonjából. Nem sokkal később viszont megjelentek újabb könyvek Zahntól, amelyek már a Disney-féle kánonban hozzák be újra Thrawn karakterét. A kedvelt főgonosz végül a Lázadókban tért vissza ténylegesen, de a Mandalóri 2. évadában is elhangzott a neve. Az Ahsoka első évadának előzetesében már egyértelmű volt, hogy Thrawn tényleg visszatér, de a szerepválasztás nem volt nyilvános, legalábbis pénteken, szombaton ugyanis ezt is bejelentették.

A Lucasfilm pénteken három új, élőszereplős Star Wars-film készítését jelentette be, valamint több tévésorozat – köztük az Andor és az Ahsoka – második évadait is. A bejelentésekről itt írtunk bővebben. Ekkor lett hosszas pletykálás után hivatalos az, hogy a három bejelentett film egyike a Disney+-on futó Star Wars-sorozatokat köti majd egybe, ezt az elmúlt években rengeteg Csillagok háborúja-tartalom fölött bábáskodó Dave Filoni rendezi majd. Thrawn, azaz Lars Mikkelsen várhatóan ebben lesz a főgonosz.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!