Hazai mozik is játsszák a Metallica új albumát, a hivatalos megjelenés előtt

2023. április 7. – 16:37

Másolás

Vágólapra másolva

Magyarországi mozikban is meg lehet hallgatni a Metallica új lemezét, a hivatalos megjelenés előtt egy nappal. A 72 Seasons című album április 14-től érhető el, de a mozikban április 13-án már lehetőség lesz megismerni a tizenkettedik lemezüket.

A Metallica-lemez premierjéhez kapcsolódó mozis eseményt világszerte megrendezik, ehhez harmincegy hazai mozi kapcsolódik – közölte a forgalmazó Pannónia Entertainment az MTI-vel.

A mintegy kétórás esemény április 13-án 19 órakor kezdődik, eredeti nyelven. Nemcsak az új dalokat lehet majd hallani, hanem lesznek interjúk és behind the scenes-felvételek a dalok történeteiről és a videóklipek forgatásairól.

A 72 Seasons anyagát a koncerthangzáshoz talán leginkább közel álló mozis Dolby Atmos 5.1 hangrendszerrel lehet a mozikban meghallgatni 24 órával a valódi megjelenés előtt. Kislemezként tavaly november óta már öt dal megjelent, április 14-től a teljes album elérhető lesz valamennyi ismert formátumban.

Az 1981-ben alakult Los Angeles-i zenekar eddig tizenegy stúdióalbumot készített, a legutóbbi, a Hardwired... to Self-Destruct 2017-ben jelent meg. A Metallica lemezei több mint 110 millió példányban keltek el világszerte. A kilencszeres Grammy-díjas Metallica első lemeze, a Kill 'Em All 1983-ban jelent meg, az akkori felállásból James Hetfield (ének, ritmusgitár), Kirk Hammett (szólógitár) és Lars Ulrich (dobok) ma is a Metallicában játszik, 2003 óta Robert Trujillo a basszusgitáros.

A zenekar eddig hat alkalommal lépett fel Magyarországon, legutóbb 2018 áprilisában a Sportarénában. Az április 13-i magyarországi Metallica-eseményt tizenkét budapesti mozi mellett Debrecenben, Dunaújvárosban, Egerben, Győrött, Jászberényben, Kaposváron, Kecskeméten, Miskolcon, Nyíregyházán, Pécsett, Salgótarjánban, Sopronban, Szegeden, Székesfehérváron, Szentesen, Szolnokon, Szombathelyen, Veszprémben és Zalaegerszegen rendezik meg.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!