46 éve halt meg, mégis Elvis Presley lemezeiből vették a legtöbbet tavaly

2023. március 10. – 11:10

Másolás

Vágólapra másolva

A vinyllemez-vásárlás néhány évvel ezelőtt még kevésbé volt divat, most viszont megint reneszánszát éli, így ismét van értelme azzal foglalkozni, ki adja el a legtöbb lemezt. Az American Songwriter szerint még mindig Elvis Presley vezeti a listát az amerikai előadók közül, ami annyira nem is meglepő, hiszen tavaly jött ki az önéletrajzi film róla, amit Oscar-díjra is jelöltek.

Az Oppizi offline marketinggel foglalkozó cég statisztikája a tíz legnagyobb amerikai előadót, Presley-t, Frank Sinatrát, Michael Jacksont, Madonnát, Stevie Wondert, Whitney Houstont, Chert, Prince-t, Janet Jacksont és Billy Joelt hasonlította össze. A tavalyi évben Elvis lemezeiből 320 milliót adtak el.

Sinatra áll a második helyen, lemezeiből 95 milliót adtak el. Jackson a harmadik 79 milliós eladással. Őket követi Madonna és Stevie Wonder 75 milliós, illetve 65 millió kislemezeladással.

Az Oppizi szóvivője szerint ez azt jelenti, hogy az online tér mellett a fizikai lemezek is térnek vissza, mert azok még mindig értéket képviselnek a zeneszeretők számára.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!