Új Harry Potter-könyv érkezik, de nem úgy

2023. március 3. – 16:36

Másolás

Vágólapra másolva

Péntek délután érkezett a hír, hogy 16 év után új Harry Potter-könyv megjelenése várható, és már meg is jelentek az első cikkek arról, hogy J. K. Rowling új Harry Potter-könyvet írt, ami első ránézésre szinte ugyanazt jelenti, de a második megállapítás sajnos/szerencsére nem igaz. Nem arról van szó ugyanis, hogy az eredeti regényfolyam szerzője visszatér a varázsvilágba, és folytatja az eredeti történetet, esetleg előzményt vagy folytatást ír hozzá. Ehelyett egy enciklopédiaszerű kiadvány érkezik a Harry Potter-univerzumról, Varázsalmanach címen.

Az új könyv borítója – Forrás: Animus Kiadó
Az új könyv borítója – Forrás: Animus Kiadó

A magyar változat kiadója, az Animus közleménye szerint „az első hivatalos mágia kézikönyv” idén ősszel érkezik majd, nemcsak itthon, hanem a világ számos országában egyszerre. Nem egy regényről van tehát szó, hanem egy képeskönyvről: a kétszáz oldalas enciklopédia minden oldala illusztrált, hét grafikusművész dolgozott rajta. Néhány oldal erejéig bele is lehet nézni a könyvbe a kiadó Facebook-oldalán.

A könyv külön fejezetet és egy-egy saját oldalt szentel a Harry Potter-regénysorozat legfontosabb szereplőinek, helyszíneinek. A kiadó közleménye szerint „névsorok, listák, térképek és mindenféle mágiával kapcsolatos dolog legteljesebb gyűjteménye: Hagrid veszélyes háziállataitól a varázslótörténet híres alakjain át egészen a pálcamágiáig”.

Nem csoda, hogy nem akarja elengedni a brandet a kiadó, hiszen a hét regény világszerte már több mint 600 millió eladott példánynál tart, és bár az előzménytörténet, a Legendás állatok-filmsorozat eddig meg sem közelítette az eredeti történet sikerét, és esélyes, hogy nem is készül belőle újabb rész, maga a Harry Potter-univerzum továbbra is pörög, legutóbb például egy kifejezetten jól sikerült videójátékot adtak ki hozzá.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!