Brooke Shields egy dokumentumfilmben beszél arról, hogy megerőszakolták fiatalkorában

2023. január 21. – 16:40

Brooke Shields egy dokumentumfilmben beszél arról, hogy megerőszakolták fiatalkorában
Brooke Shields a Sundance fesztiválon, 2023. január 20-án – Fotó: Amy Sussman / Getty Images via AFP

Másolás

Vágólapra másolva

Brooke Shields mindig is nyíltan beszélt arról, miként csinált belőle már gyereksztárként szexszimbólumot Hollywood. A Sundance filmfesztiválon pénteken bemutatott új dokumentumfilmben, a Csinos kislányban (Pretty Baby: Brooke Shields) viszont azt is elárulta, hogy fiatalkorában, karrierje kezdetén megerőszakolták, írja az Entertainment.

A színésznő nem fedte fel a támadó kilétét, de az erőszak részleteit igen. Az eset nem sokkal azután történt, hogy elvégezte a főiskolát, és gyermekkori sikerei után újabb szerepeket keresett. Egy ilyen célú megbeszélésen vett részt egy férfival, aki a munkavacsora után felhívta a szállodai szobájába, hogy taxit hívjon neki. Amíg Shields a taxit várta, a férfi kis időre bement a fürdőszobába, ahonnan meztelenül tért vissza, és egyből nekiesett a színésznőnek.

Shields leblokkolt, félelmében nem tanúsított fizikai ellenállást, mert attól tartott, hogy a férfi durvább fizikai erőszakot alkalmazna.

„Attól féltem, hogy megfojt. Teljesen lefagytam. Arra gondoltam, hogy egy ‘nem’-nek elégnek kellett volna lennie, és csak az járt a fejemben, hogy ‘éld túl és menekülj’, egyszerűen csak kikapcsoltam az agyam.”

Shields az eset után lement a taxihoz és végigbőgte az utat a barátja lakásáig. A színésznő évekig nem szexuális bántalmazásként gondolt az esetre, még akkor sem, amikor egy biztonsági szakértő felhívta rá a figyelmét, hogy az eset nemi erőszak volt.

Brooke Shields és Keith Carradine a Csinos lány című filmben – Fotó: Photo12 via AFP
Brooke Shields és Keith Carradine a Csinos lány című filmben – Fotó: Photo12 via AFP

Shieldsből már 11 éves korában szexszimbólumot akartak faragni, az 1978-as Csinos kislány című filmben (amelyről a dokumentumfilm is kapta a címét) egy gyermekprostituáltat alakított, meztelenül szerepelt és csókolózott filmbéli partnerével, az akkor 29 éves Keith Carradine-nal. 15 évesen két másik filmben, a Kék lagúnában és a Végtelen szerelemben is játszott, mindkettőben voltak meztelen és szexjelenetek is.

Nemrég írtunk róla, hogy a Rómeó és Júlia sztárjai több mint 500 millió dolláros pert indítottak az 1968-ban készült film meztelen jelenete miatt, amelyben tinédzserként szerepeltek. Az akkor 15 és most 71 éves brit színésznő, Olivia Hussey és az akkor 16, most 72 éves Leonard Whiting a Paramount Pictures ellen indított pert szexuális bántalmazásra, szexuális zaklatásra és csalásra hivatkozva. A film nagy sikert aratott, négy Oscar-díjra jelölték, de a hálószobai jelenet már akkoriban vitákat gerjesztett. Az egyik jelenetben a nézők Whiting fenekét és Hussey csupasz mellét láthatják.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!