Jane Fonda gyógyulófélben van, abbahagyhatja a kemoterápiát

2022. december 16. – 08:58

Másolás

Vágólapra másolva

Jane Fonda amerikai színésznő napokkal a 85. születésnapja előtt jelentette be, hogy gyógyulófélben van a rákja, ezért abbahagyhatja a fél éve megkezdett kemoterápiás kezeléseket – írja a TMZ.

„Ez a legjobb születésnapi ajándék!” – írta Fonda, miután az onkológusa múlt héten közölte vele, hogy a rákja remisszióban van, és abbahagyhatja a kemoterápiát.

A kétszeres Oscar-díjas színésznő szeptember elején jelentette be, hogy Non-Hodgkin-limfómát diagnosztizáltak nála, és elkezdte a kemoterápiás kezeléseket. A bejelentést társadalomkritikának is beillő posztban közölte, amiben leírta, szerencsésnek érzi magát, mert „van egészségbiztosítása és hozzáférése a legjobb orvosokhoz és kezelésekhez”, elismerve, hogy hírességként „kiváltságos”.

A Non-Hodgkin-limfóma egyike a kezelhetőbb rákfajtáknak, a diagnosztizált betegek közel 80 százaléka túléli a betegséget. Bár az, hogy a daganat mérete csökkent, még nem jelent teljes gyógyulást, a színésznő bizakodó, többek között azt írta, áldottnak és szerencsésnek érzi magát, és mindenkinek megköszönte a pozitív gondolatokat és imákat, hozzátéve: „Biztos vagyok benne, hogy ez is szerepet játszott a jó hírben”. Leírta azt is, az utolsó kemoterápia „kemény volt”, a kezelés hatását több mint két hétig érezte, és nehezére esett bármit is csinálni.

Az Instagramja azért bizonyítja, hogy korántsem volt tétlen, az aktivistakánt is ismert (még az elmúlt években is több tüntetésen letartóztatott) színésznő szorgosan posztol a klímavédelemmel kapcsolatban, és több eseményen is részt vett Greenpeace-féle Fire Drill Fridays nevű akciósorozat egyik arcaként.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!