A hajózásról írt könyvet Tiborcz István

2022. december 14. – 16:04

Másolás

Vágólapra másolva

A hajózás magyarországi történetéről írt könyvet Tiborcz István üzletember, Orbán Viktor veje. A „Dunán és tengeren – A magyar hajózás és palotája” című kiadvány másik szerzője Zsigmond Gábor, a Közlekedési Múzeum főigazgató-helyettese.

A Blikk beszámolója szerint a kétnyelvű – magyar és angol – könyvet számos korabeli fotóval illusztrálták, minőségi papírra nyomtatták. Az ára is ennek megfelelő: 8900 forintért árulják a boltok, de online rendelés esetén ennél valamivel olcsóbban is hozzá lehet jutni.

A leírás szerint a könyv azoknak a hajóscégeknek és hajósoknak a történeteit meséli el, akik mintegy száz éven át használták a ma Mahart-székházként ismert épületet. Az Apáczai Csere János utca és a Vigadó tér sarkán álló szecessziós épületet 2016-ban Tiborcz Istvánhoz köthető cégek szerezték meg, a BDPST Zrt. 2019 tavasza óta dolgozik az épület hotellé alakításán.

Tiborcz és Zsigmond korábban is írt már a hajózásról, 2021-ben jelent meg a „Hazának használj! – Az Adria-palota története” című könyvük.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!