Tizennégy év után jövőre folytatódik a Percy Jackson-sorozat

2022. október 19. – 05:21

Másolás

Vágólapra másolva

A kétezres évek elején kultikus fantasy-sorozata jövő ősszel folytatódni fog, ezt maga a szerző, Rick Riordan jelentette be a Twitteren. Az író tweetje szerint 2023 szeptemberében kerül a boltokba a Percy Jackson & the Olympians: The Chalice of the Gods (Percy Jackson és az olimposziak: Az istenek kelyhe) című kötet.

Az első Percy Jackson-regény 2005-ben jelent meg angolul, amit 2009-ig további négy könyv követett (magyarul 2008-2013-ban adták ki őket). A hivatalos sorozatcíme Percy Jackson és az olimposziak, amiből kiderülhet, hogy olyan fantasykről van szó amelyek alapja a görög mitológia. Az első két kötetből, a Villámtolvajból és a Szörnyek tengeréből film is készült, a könyvsorozat 155 hétig vezette a New York Times gyerekkönyves listáját.

Az új könyvről Riordan azt tweetelte: „Nem reboot. Nem újragondolás. Egy teljes értékű, kanonikus, önálló folytatás, amelynek főszereplője A villámtolvajból az eredeti trió” (Percy, Grover Underwood és Annabeth Chase). A sztorija szerint a könyv arról szól, hogy Percy Jackson normális végzős gimnáziumi évet szeretne, de az istenek még nem végeztek vele: egy újabb küldetést kell teljesítenie, hogy megszerezze az Olümposz-hegytől a New Rome Egyetemre való jelentkezéséhez szükséges ajánlólevelet".

Az új kötetről beszámoló Deadline.com megjegyzi: Az Istenek kelyhe bejelentése egybeeshet azzal, amikor a Disney+ a könyvek alapján készül televíziós sorozatot indítani. A Percy Jackson és az olimposziak várhatóan 2024-ben mutatkozik be a streaming szolgáltatónál.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!