Több fővárosi mozi novembertől zárva lesz hétfő-kedden az elszállt energiaárak miatt

2022. október 14. – 15:58

Másolás

Vágólapra másolva

Három moziját az elszállt energiaárak miatt zárva tartja novembertől a Budapest Film – írja az Ign.com. A Corvin november 3-tól, a Toldi és a Puskin pedig november 17-től áll át az új, kísérleti nyitvatartási rendre. A Nagykörúton található Művész mozit nem érinti az intézkedés egyelőre, ott továbbra is tartanak vetítéseket hétfőn és kedden is.

A lapnak Liszka Tamás vezérigazgató azt mondta, hogy a rezsi árának növekedése miatt az energiaszámláik az eddigi nyolc-tízszeresére nőhetnek. Ennek 25 százalékát szeretnék megspórolni az új nyitvatartási renddel. Az Ign.com megjegyzi: a Budapest Filmtől eltérően több vidéki mozi bezárással reagált az energiaárak emelkedésére.

A hétfői és keddi vetítéseket más napokra csoportosítják át, a mozikhoz tartozó kávézók viszont továbbra is nyitva lesznek. Nem érinti az intézkedés a filmfesztiválokat, például a Verziót vagy a Corvin megnyitásának 100. évfordulójára tervezett ünnepi vetítéseket sem.

Két napja írtuk meg azt, hogy a Cinema City a cég közlése szerint „a lehető legminimálisabb mértékben”, 17 százalékkal emelte meg a mozijegyek árát, viszont bezárni nem terveznek. Az emeléssel a mozijegyek ára elérte a 2500 forintot. A Forbes ehhez kapcsolódva arról írt, hogy egy mozijegy így most már elérte a streamingszolgáltatók havi díjait, mert a Netflix például már 2490 forinttól kínál havi csomagot.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!