Liverpoolban rendezik a 2023-as Eurovíziós Dalfesztivált

2022. október 7. – 22:11

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Liverpoolban, május 13-án rendezik a 2023-as Eurovíziós Dalfesztivált – jelentette be pénteken Graham Norton színész és műsorvezető a BBC One Show nevű műsorában.

Az Európai Műsorszolgáltatók Szövetsége (EBU) már júliusban bejelentette, hogy Nagy-Britannia veszi át az Eurovíziós Dalfesztivál idei győztesétől, Ukrajnától a zenei verseny jövő évi rendezését az ukrajnai háború miatt, de a fesztiválnak otthont adó városról csak most döntöttek.

A versenyt hagyományosan az előző évi győztes rendezheti meg, de már többször előfordult, hogy a jogosult műsorszolgáltató átengedte a rendezés jogát másnak, többnyire pénzügyi okokból. A 2022-es dalfesztivált májusban az olaszországi Torinóban az ukrán Kalus zenekar nyerte Sztefania című számával, a második helyezést a Nagy-Britanniát képviselő Sam Ryder szerezte meg.

Nagy-Britannia eddig nyolcszor volt házigazdája az Eurovíziós Dalfesztiválnak, többször, mint bármely más ország, és háromszor más állam helyett. A BBC arra számít, hogy világszerte mintegy 160 millió néző fogja nyomon követni a neves zenei versenyt. A 2022-es versenyről, ahol taroltak az ukránok, ebben a cikkben olvashatnak.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!