Nagy-Britanniában tarthatják jövőre az Eurovíziós Dalfesztivált

2022. június 17. – 14:09

Másolás

Vágólapra másolva

Nagy-Britannia tarthatja jövőre az Eurovíziós Dalfesztivált, miután az idén nyertes Ukrajnát biztonsági okokból alkalmatlannak minősítették a szervezők – írja a Guardian. Az eseményt hagyományosan minden évben az az ország tarthatja, amelyik az előző évben nyert, de az idei nyertes Ukrajnát a háború miatt nem tartják megfelelőnek erre.

Az esemény szervezői ezért az idén második helyen végzett Nagy-Britanniába vinnék a dalfesztivált, és már fel is kérték a BBC-t a szervezésre. Mostani nyilatkozatukban sajnálatukat és csalódásukat fejezik ki azért, mert el kell venniük a lehetőséget Ukrajnától, de szerintük az ország nem felel meg a biztonsági előírásaiknak.

Nagy-Britannia utoljára 1998-ban tartott Eurovíziós Dalfesztivált, miután az előző évben a Katrina and the Waves nevű zenekaruk nyert. Ha a BBC most elfogadja a felkérést, akkor a brit városok között versengés alakulhat ki a szervezés jogáért. Sokan a Glasgow-i OVO Hydro Arenat tartják a legesélyesebbnek, de a BBC még nem akart semmilyen döntést hozni az ügyben.

Az Eurovíziós Dalfesztivált idén a közönség szavazataival az ukrán Kalush Orchestra nyerte.

Kedvenceink
Csatlakozz a csoportunkhoz!