Egy nap alatt összegyűjtötte a bemutatója költségvetéséből hiányzó összeget a Pintér Béla és Társulata

2022. szeptember 7. – 15:57

Másolás

Vágólapra másolva

Kevesebb mint egy nap alatt összegyűjtötte Az Imádkozó című bemutatójuk költségvetéséből hiányzó összeget a Pintér Béla és Társulata. Sőt, a célként kitűzött ötmillió forinton felül közel kétmillió forintnyi adományt kaptak. Erről a társulat Facebook oldalán számoltak be.

„Szívből köszönjük közönségünknek, barátainknak, hogy Az Imádkozó című bemutatónk költségvetéséből hiányzó összeg kevesebb mint egy nap alatt összegyűlt. Munkánkhoz óriási hajtóerőt ad, hogy tudjuk: ilyen sokan osztják értékeinket, tartják fontosnak előadásainkat és támogatnak minket lehetőségeik szerint” – írják.

A Pintér Béla és Társulata egyike azoknak a független társulatoknak és színházaknak, akiknek a többlettámogatási kérelmére tavaly novembere óta nem válaszol a minisztérium. Emiatt, mint honlapjukon írják, az új premiertjelentősen csökkentett költségvetéssel készítik.

„Spórolunk, ahol tudunk, egyebek mellett minimalizáljuk a díszlet, a jelmezek és a technika költségeit.”

„Nem tudunk tovább hátrálni. Az a típusú színház, amit csinálunk, soha nem volt és nem is lesz piaci műfaj, üzleti értelemben nem tudja eltartani magát. Az Imádkozó hosszú ideje az első olyan produkciónk, aminek a létrehozásának támogatására nem jutott az állami kultúrpolitika büdzséjéből” – írták a támogatói felhívásukban.

Az elmaradt támogatások és a megemelkedett rezsiköltségek miatt több magyarországi független társulathoz és színházhoz hasonlóan a Pintér Béla és Társulata is bizonytalan anyagi kilátásokkal vágott bele az őszi évadba. Ezért, a honlapjukon közzétett tájékoztatás szerint, arra is kényszerültek, hogy emeljenek a korábbi jegyáraikon. Igaz, ezzel párhuzamosan több árkategóriát is bevezettek, így a korábbi árakhoz képest akár olcsóbban is lehet majd jegyet kapni az előadásaikra.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!