Újra lesznek novellák a buszmegállókban, kollégánké, Haász Jánosé is a legjobbak közé jutott

2022. augusztus 16. – 15:49

frissítve

Újra lesznek novellák a buszmegállókban, kollégánké, Haász Jánosé is a legjobbak közé jutott
Az Álljon meg egy novellára! pályázat döntősei és zsűrije – Fotó: JCDecaux

Másolás

Vágólapra másolva

Ötödik alkalommal tért vissza a JCDecaux és a Magyar Telekom által közösen meghirdetett Álljon meg egy novellára! pályázat, melynek nyertes alkotásai a magyar nagyvárosok legforgalmasabb busz- és villamosmegállóinak plakátfelületein jelennek meg.

Idén több mint 4000 pályaműből választotta ki a nyertes novellákat a zsűri, amiben Grecsó Krisztián József Attila-díjas író és Vecsei H Miklós Junior Príma-díjas színművész is helyet kapott. A 20 nyertes alkotásból a tavalyi évhez hasonlóan idén is podcastsorozat készült Balázsy Panna, Trokán Nóra és Vecsei H Miklós előadásában.

Az alkotások fiatalkori szerelemről, mentális egészségről és a minőségi kapcsolatok megtartóerejéről szólnak, és augusztus közepétől láthatóak majd a megállókban, idén először pedig színpadra is állítják az egyik különdíjas alkotást.

Kollégánk, Haász János is a döntősök közé jutott Kéretlen levelek c. novellájával, így 2017 és 2018 után harmadszor is shortlistes lett, egy másik novellája pedig bekerült a pályázatot támogató Magyar Telekom színdarab-projektjébe: hat novellából lesz őszre színházi produkció.

A legjobb alkotásnak járó díjat Busch Péter Katalin című novellája érdemelte ki. A szerző magyartanárként végzett, jelenleg pedig a Pápai Református Teológiai Akadémia végzős hallgatója. Kisiskolás kora óta ír, 2013-ban megnyerte az első országos krimiíró pályázatot, nemrég pedig első kötete is megjelent Boszorkánypöröly címmel. A második helyezett a Hatvanegy című mű lett (Suszter Nóra), a harmadik helyezett pedig az Igazán koszosnak lenni c. mű, amit Bíró Brigitta Natália írt, és as azt mutatja be, hogy a fogyatékkal élők – legyenek gyermekek vagy felnőttek – is elfogadásra vágynak. Maga is egy halmozottan fogyatékos kisfiú édesanyja.

A Magyar Telekom által választott különdíjas alkotás Hegedűs Ágota Lepketangó című novellája lett, melyet a szerző mellett a pályázat kiválasztott alkotói állíthatnak színpadra Garaczi László, Németh Gábor, Márton László és Szálinger Balázs mentorálásával. Lackó Gábor novellája is különdíjas lett a Rossmann által.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!