Súlyos agysérülése miatt várhatóan nem éli túl balesetét, de drogot is találtak a kómában lévő Anne Heche szervezetében

2022. augusztus 12. – 05:39

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Olyan súlyos agysérülést szenvedett, hogy várhatóan nem éli túl balesetét – közölte Anne Heche szóvivője csütörtökön, közel egy héttel azután, hogy autójával nekicsapódott egy Los Angeles-i háznak. Agysérülése mellett súlyosan megégett és a tüdeje is jelentősen károsodott. Csak azért tartják gépekkel életben, hogy – kívánságának megfelelően halála esetén – ép szerveivel másokon segítsenek – közölte családja és szóvivője.

A szóvivő azt követően szólalt meg, hogy a helyi rendőrség csütörtökön közölte: a múlt heti autóbalesete után súlyosan megsérült és kómába esett Anne Heche színész szervezetében valamiféle kábítószer volt, ezért ittas vezetés miatt vizsgálatot indítottak. Az NBC News azt írja, hogy a Los Angeles-i rendőrség közölte:

„az előzetes vizsgálatok során a vérvétel kábítószer jelenlétét mutatta ki”.

A rendőrség „jelenleg nem tud nyilatkozni arról, hogy kokain, fentanil vagy alkohol befolyása állt-e fenn”, írták. „Ezt a második teszt fogja meghatározni” – tették hozzá. A rendőrség mindenesetre ittas vezetés, azaz kábítószeres befolyásoltság alatt okozott ütközés gyanújával indított vizsgálatot. A részletes toxikológiai jelentés várhatóan egy hét múlva készül el.

Arról a Telex is beszámolt, hogy az 53 éves Heche kritikus állapotban került kórházba a múlt pénteki baleset után, amelyben nemcsak a sofőr sérült meg életveszélyesen, hanem a kigyulladt autóról a lángok átterjedtek egy házra is Los Angeles Mar Vista negyedében.

Heche a hatóságok szerint gyorsan vezetett, amikor letért az útról, és egy lakóháznak ütközött. A jármű kigyulladt, a sofőr pedig égési sérüléseket szenvedett, a mentősök kritikus állapotban szállították egy helyi kórházba. A tűzoltóknak több mint egy órába telt eloltani a lángokat, az NBC News idézi a lakás tulajdonosának ügyvédjét is, aki szerint az érintettet nemcsak az viselte meg, hogy ő és házi kedvence veszélybe kerültek, hanem az is, hogy mindene odalett a tűzben.

Anna Heche először az „Another World” című szappanoperában vált ismertté, ahol 1987 és 1991 között játszotta Vicky Hudson és Marley Love kettős szerepét, és Daytime Emmy-díjat kapott érte. Szerepelt olyan filmekben is, mint a Fedőneve: Donnie Brasco, a Hat nap, hét éjszaka, vagy az Amikor a farok csóválja.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!