Felszólította a rendőrség a bangladesi énekest, ne gyalázza meg a nemzeti klasszikusokat

2022. augusztus 04. – 16:11

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Többórás kihallgatásnak vetette alá a rendőrség Hero Alom népszerű bangladesi énekest, akit felszólítottak, hogy ne „gyalázza meg” a nemzeti klasszikusok műveit előadásával, írja az MTI.

Nagy botrány kerekedett abból, hogy Hero Alom a bangladesi klasszikusokat is feldolgozza videóiban. A múlt héten rendőrségi kihallgatásra kellett mennie, és azt követelték tőle, hagyja abba a nemzeti klasszikusok, így a Bangladeshez sok szállal kötődő Rabindranáth Tagore indiai költő és Kazi Nazrul Iszlam indiai születésű bangladesi költő és énekes műveinek megzenésítését és éneklését. A rendőrség szerint a zenész ezt meg is ígérte.

A rendőrök azt is követelték az énekestől, hogy írjon alá egy bocsánatkérő üzenetet, és ne jelenjen meg többé rendőregyenruhában a videóin. A fővárosban, Dakkában hajnali 6-kor előállított és nyolc órán át fogva tartott énekestől nevének megváltoztatását is követelték helyi sajtóhírek szerint, bár a rendőrség tagadta, hogy erre is megpróbálták volna kötelezni az énekest.

Az énekes szerint a külsejét is kifogásolták, azt mondták neki, hogy nézzen tükörbe, mert „egyáltalán nem úgy néz ki, mint egy hős (Hero)”.

A dakkai rendőrkapitány szerint számos panasz érkezett arra, hogy az énekes „kiforgatja” a hagyományos stílust. Kihallgatását követően Hero Alam új videót tett közzé, melyben rácsok mögött ül, megtörve. Íme:

Az énekes elmondta: úgy látja, Bangladesben egyelőre nem lehet szabadon énekelni. A 37 éves Hero Alomnak a Facebookon több mint kétmillió, a YouTube-on pedig másfél millió követője van. Egyébként pont most jött ki új slágere:

Ez pedig egy korábbi száma: