Szombathy Pál lett a 168 Óra új főszerkesztője

2022. július 4. – 14:34

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Két hónappal azután, hogy elbocsátották a 168 Óra teljes belsős stábját (összesen kb. 15 főt), majd az átszervezések miatt felmondott a főszerkesztő, a lap új vezetőt kap: a Média1 értesülései szerint Szombathy Pál, az Index 2020 nyarán kinevezett főszerkesztője lett hétfőtől a 168 Óra főszerkesztője. Sztankóczy András, aki Szombathyval egyidőben vezető szerkesztőként és stratégiai igazgatóként érkezett az Indexhez, szintén csatlakozik a 168 Órához, ő főszerkesztő-helyettes lesz.

A Media1 információját Trencséni Dávid, a lapot kiadó Telegráf Kft.-t tulajdonló Michaeli, Schwartz & Brit Media hírigazgatója is megerősítette. Trencséni azt mondta, Szombathyt és Sztankóczyt hétfőn nevezték ki. „Mindketten rutinos, professzionális újságírók – lapkészítők, irányításuk alatt a lap megőrzi eddig megszokott, magas színvonalát, tapasztalatuk és tudásuk pedig hozzájárul, hogy minél szélesebb olvasói körhöz jusson el az újság. Munkájukat a továbbiakban a kiadó hírigazgatójaként segítem” – idézett a Média1 Trencsénitől.

Szombathyék 2020 novemberében távoztak az Index.hu-tól, miután az Indamedia Network Zrt. megvette az Index.hu-t kiadó cég részvényeit az azokat eddig birtokló alapítványtól, így a lap betagozódott az Indamedia-csoportba.

Tavasszal „Az Index ostromának színfalak mögötti története” címmel közölt tényfeltáró cikket a Direkt36 az Index 2020-as átalakulásáról, az ahhoz vezető útról, és a lecserélődött, mostani szerkesztőség belső ügyeiről, politikai kapcsolatairól.

A Telex.hu szerkesztőségének tagjai 2020 július végén mondtak fel az Index.hu-nál, mert nem látták tovább biztosítva a lap független működését. A Telex.hu a felmondásunk után olvasói támogatásokból jöhetett létre, és így tud igazán függetlenül, korrekten működni. Kattintson ide, támogassa ön is a független sajtót és a Telexet!

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!