Mégis lesz magyar kiadása a BBC History magazinnak

2022. június 28. – 21:52

Másolás

Vágólapra másolva

A tervek szerint augusztus 27-én jelenik meg újra Magyarországon a BBC History magyar kiadása, a Kossuth Kiadó helyett a Kocsis Kiadó Zrt. gondozásában, miután sikerült aláírni a szerződést a brit jogtulajdonosokkal – derül ki a cég közleményéből.

A főszerkesztő továbbra is Romsics Ignác lesz.

A cég közleménye szerint az előző kiadó, a Kossuth Kiadó nem adta át a magazin háromezer előfizetőjének adatait a jogutódnak. A tervek szerint augusztustól elő lehet majd fizetni az újraindított lapra.

A Kossuth Kiadó a kiadás költségeinek nagymértékű megugrására és a lap veszteséges működésére hivatkozva tudatta az olvasókkal májusban, hogy megszünteti az újság kiadását.

A BBC History magyar kiadása 2011-ben indult, azóta 135 rendes lapszám és számos különkiadás jelent meg. A lapban nemcsak az eredeti BBC History cikkeinek magyar fordításai jelentek meg, hanem neves magyar szakemberek cikkei is. Az eddigi utolsó lapszám fókuszában például az ókori Pannónia állt, de szó volt benne az Aranybulláról, a francia forradalomról és a gulyáskommunizmus gasztronómiájáról is.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!