A Szeged TV műsorvezetője szerint még épp belefért, hogy már Csongrád-Csanád vármegyéből köszönt el a nézőktől

2022. június 22. – 19:06

Másolás

Vágólapra másolva

Körbejárta a magyar internetet, hogy Balogh Judit, a Szeged TV Téma című műsorának műsorvezetője úgy köszönt el legutóbb a nézőktől, hogy

„Önöknek pedig nagyon köszönöm a figyelmet, Téma című műsorunkat látták Csongrád-Csanád vármegyéből!”

– utalva arra, hogy a kormány vármegyére nevezné át a megyéket.

A Telex megkereste Balogh Juditot, aki válaszolt a kérdéseinkre:

„Ez nem egy megtervezett esemény volt, hanem gyakorlatilag az történt, hogy a műsorunk előtt pár perccel érkezett a hír a vármegyés javaslatról. Az adásban egyébként is beszélgettem Jámbor Andrással a főispánokról, és mondta, hogy készüljünk fel, hogy nemsokára mi is Csongrád-Csanád vármegye leszünk. Ez adta az ötletet az elköszönéshez” – mondta a Telexnek Balogh Judit, a Szeged Televízió műsorvezetője-hírigazgatója.

Balogh Judit a Telexnek azt is mondta, hogy persze egy hírműsor műsorvezetőjeként a műsorban nem megengedett véleményt formálnia, de szerinte ez a mértékű irónia még épp belefért; „ma már kevésbé kötöttek a hírközlési szabályok is”, tette még hozzá.

Meglepte egyébként, hogy milyen sokan vádolták meg szervilizmussal a kommentekben, és hányan feltételezték róla, hogy majd biztosan kap valami jó kormányzati állást. „Pedig aki ismer, tudja, hogy milyen iszonyú büszke vagyok rá, hogy az egész pályafutásom során a mindenkori kormánnyal szembeni kritikai szemléletet képviseltem” – mondta Balogh, aki korábban az ATV műsorvezetője is volt. Többek között ő volt az, aki a kérdéseivel egy alkalommal teljesen kihozta a sodrából Novák Katalint.

Végső soron büszke rá, hogy elsőzött a vármegyézéssel, „ennyit még nem forgott a Szeged Televízió neve a médiában”. „Felmerült azért bennem, hogy a legközelebbi vicchez a papír és a víz mellé odakészítek egy vicctáblát is, nehogy félreértsenek” – tette hozzá.

Közben a dili elért az RTL Klub stúdiójába is, ahol az esti híradó végén úgy köszönt el Szellő István műsorvezető a Hvg.hu videója szerint, hogy:

„Tekintetes asszonnyal mára búcsúzunk innen a székesfővárosból. Este Rábai uram várja önöket!”

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!