Amber Heard szerint a pszichológusa naplója a kulcs Johnny Depp elítéléséhez

2022. június 18. – 08:33

frissítve

Amber Heard szerint a pszichológusa naplója a kulcs Johnny Depp elítéléséhez
Amber Heard 2022. június 1-jén, ahogy elhagyja a virginiai bíróságot az ítélethirdetés után – fotó: Tom Brenner/Reuters

Másolás

Vágólapra másolva

Néhány héttel azután, hogy Johnny Depp megnyerte a volt felesége, Amber Heard ellen indított rágalmazási pert, a volt felesége interjút adott az NBC-nek.

Ebben Heard azt mondta, teljesen más lett volna a per kimenetele, ha a bíróság hajlandó lett volna bizonyítékként befogadni Heard pszichológusának naplóját – írja a Hollywood Reporter.

„Van egy dosszié az orvosom jegyzeteivel, 2011-ig visszamenően, a kapcsolatunk legelejétől” – mondta Heard. Szerinte ezek a jegyzetek bizonyítják, hogy Depp igenis bántalmazta őt az évek során. Próbálták a perben benyújtani a bíróságnak, de az amerikai bíró azt mondta, hogy a jegyzetek hallomásnak minősülnek, ezért nem fogadta be azokat bizonyítékként. Az NBC munkatársa, az interjút Savannah Guthrie belenézhetett a dossziéba.

„Amber egészen 2012-ig visszamenően beszélt fizikai erőszakról. Annak az évnek a januárjában azt mondta a terapeutájának, hogy Depp megütötte, majd a földre lökte őt. Nyolc hónappal később arról számolt be, hogy [Depp] széttépte a hálóingét, majd lelökte az ágyra” – mondta Guthrie, miután belenézett a jegyzetekbe.

A napló egy korábbi perben már szolgált bizonyítékul, Heardék ezért bíztak benne, hogy megint befogadja a bíróság. Johnny Depp 2018-ban indított pert a brit bulvárlap, a The Sun ellen, amiért feleségverőnek nevezték őt. A brit bíróság befogadta a pszichológus jegyzeteit, a The Sun pedig megnyerte a pert.

Heard azt is nehezményezte, hogy az amerikai bíróság SMS-eket sem fogadott be bizonyítékként. Mert ilyenekből is volt olyan, amelyikben Heard például az apjának írt arról, hogy a részeg és becuccozott Depp mindenki előtt megrúgta.

Támogasd a Telexet! Nekünk itt a Telexnél a szabad sajtó azt jelenti, hogy politikusok, oligarchák nem befolyásolhatják azt, miről írunk, miről nem, kivel dolgozunk, vagy kivel nem. A szabad sajtó nekünk kritikusságot, korrektséget, kíváncsiságot jelent. Hogy a közérdekű sztorikról beszámolunk, hogy mindig oda megyünk, ahol a dolgok történnek.

Nem egyszerű a munkánk, van, hogy falakba ütközünk: nem válaszolnak a megkereséseinkre, kordonokkal zárnak el, hogy ne tehessünk fel kérdéseket. Ha szeretnéd, hogy ennek ellenére is kitartóan kérdéseket tegyünk fel, hogy megmutathassuk a lehető legtöbbféle álláspontot, a legtöbb tényt és bizonyítékot, támogasd a munkánkat!
Támogatom