Húsz év után szingli lett, tényleg megy a Nagy Ő-be Árpa Attila

2022. május 25. – 15:10

Másolás

Vágólapra másolva

Árpa Attila lesz a következő Nagy Ő, ami azért meglepő, mert nemrég még úgy lehetett tudni, hogy párkapcsolatban él, ráadásul emellett Árpa saját bevallása szerint narcisztikus szociopata.

Ha valahogy definiálni próbálnánk a médiauniverzumban Árpa Attilát, akkor ma már inkább celebként lehetne hivatkozni rá a tévéműsorok miatt, de amúgy tévészínészként is dolgozik, feltűnt az Apatigrisben, a Keresztanyuban vagy a Drága örökösökben is. Korábban számos film és műsor producere volt, de pl. az Argóban rendezőként is dolgozott. Nevéhez fűződik a Gálvölgyi Show, a Kész átverés show, a Heti Hetes, sőt a Lúzer FC is, az RTL Klub kreatív igazgatója is volt. Árpa Attila egyébként Münchenben született, elmúlt 50 éves, a média, filmek világába pedig nem érkezett igazán távolról, mert apja, Árpa József a TV2-nél dolgozott kreatív igazgatóként, édesanyja pedig sminkes és dramaturg. Árpa Attila emellett érintett egy kokainos ügyben is.

A „narcisztikus szociopata” összetétel két személyiségzavar/működés, a narcisztikus és az antiszociális személyiségzavar/működés ötvözete. Ezek nem szükségszerűen járnak együtt, de előfordulhatnak párban is. A pszichológusok elsősorban gyerekkori sérülés (szégyenérzet, elhanyagolás stb.) eredményének tekintik a kóros narcizmust, amely révén nem tud kialakulni az egészséges énkép. A narcisztikusok gyakran fantáziálnak sikerről, erőről, saját zsenialitásukról, és el is hiszik, hogy többek, jobbak másoknál, megérdemlik a sikert. Nem tudják kezelni a dühüket, a stresszhelyzeteket, és rugalmatlanok.

Az antiszociális személyiségzavar a társadalomba való beilleszkedés súlyos zavara. Az antiszociális személyiségről azt mondják, hogy „nem szeret, nem szorong, nem tanul”. Empátiára képtelen, az embereket használja, gyakran agresszív, viselkedése miatt pedig nem érez szégyent – írja a Wikipedia. Árpa maga beszélt arról D. Tóth Krisztának, hogy narcisztikus szociopata.

Húsz év után szingli, durr bele, ország-világ előtt

„Nyilván az első kérdés mindenki számára, hogy miért egy televízióműsorban keresem a szerelmet? Erre nagyon egyszerű válaszom van. Miért ne? Ami a nőket és a párkapcsolatokat illeti, viszonylag hosszú, rögös és kalandos utat jártam be. Voltam már házas, voltam már boldog, volt, hogy menekülőre fogtam, most az élet pedig úgy hozta, hogy szingli vagyok. Ez egyébként már húsz éve nem fordult velem elő. A »mindent vagy semmit« elv szerint élek, így csajozni is kétféle módon tudok: vagy a színfalak mögött diszkréten, vagy durr bele, ország-világ előtt. Most így teszek próbát. A mottóm, miszerint sosem lehet tudni, hogy a következő lehetőség honnan érkezik, megmagyarázza, miért vállaltam a szereplést” – idézi Árpát a sajtóközlemény.

Számára az ideális nő amúgy sokszínű, érzékeny és nyitott a művészetek iránt. „Önálló személyiség, szereti az állatokat, és ami a legfontosabb, hogy legyen sokrétű a humorérzéke és szeresse a filmeket, sorozatokat. Azt megígérem, hogy egy szokatlanul őszinte és szórakoztató produkció lesz a Bachelor – A Nagy Ő idén.”

Árpa egyébként azt is mondta, hogy ezzel a műsorral búcsúzik az „ilyen jellegű tévés szereplésektől.”

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!