A Margitszigeti Színház lemondta egy putyinista zongoraművésznő koncertjét

2022. május 18. – 23:04

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

A Margitszigeti Színház lemondta Valentina Lisitsa június 3-ára tervezett koncertjét, miután az intézmény vezetése megtudta, hogy a zongoraművésznő egyik fellépésén az orosz agresszort támogatta.

A 444.hu-n megjelent hírben a lap a színház közleményére hivatkozik, amelyben az áll, hogy az ukrán származású, de már amerikai Lisitsa május 9-én, ezt tartják az oroszok a győzelem napjának a második világháború óta, Mariupol oroszok által megszállt területén adott koncertet. A színház szerint ezzel egyértelműen kinyilvánította az orosz agresszor melletti szimpátiáját.

Valentina Lisitsa a Nagy Honvédő Háború 74. évfordulóján, 2015-ben Donyeckben koncertezett – Fotó: Celestino Arce / Celestino Arce/NurPhoto
Valentina Lisitsa a Nagy Honvédő Háború 74. évfordulóján, 2015-ben Donyeckben koncertezett – Fotó: Celestino Arce / Celestino Arce/NurPhoto

A színház Lisitsa akciójáról Ljubov Nepop ukrán nagykövet tájékoztató leveléből értesült.

„A Margitszigeti Színház Nonprofit Kft. határozottan elutasítja a zongoraművésznő álláspontját, egyetértve Magyarország és a nemzetközi közösség hivatalos álláspontjával, ami minden tekintetben elítéli Oroszország rengeteg civil áldozattal járó, Ukrajna elleni háborús agresszióját” – írta a színház.

A 2015-ben Donyeckben is fellépő Lisitsa azóta még egyszer felhívta magára a figyelmet egy oroszbarát akcióval, a múlt héten Moszkvában zongorázott az ukrán nagykövetség előtt, hogy a nyolc éve Odesszában megölt áldozatokra emlékezzen. A Pravda szerint Lisitsa tehetségével támogatja az ukrán nácizmus elleni küzdelmet.

Kapcsolódó
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!