Újra együtt forgat Ben Affleck és Matt Damon

2022. április 20. – 10:46

Másolás

Vágólapra másolva

A két Oscar-díjas amerikai színész, Ben Affleck és Matt Damon újra közös filmen dolgozik, amely a Nike egykori marketingeséről, Sonny Vaccaróról fog szólni – írja a Hollywood Reporter.

Az Amazon Studios, a Skydance Sports és a Mandalay Pictures közös produkcióját Affleck írja és rendezi, valamint társszereplője és producere is lesz a egyelőre cím nélküli sportmarketing-drámának. A filmben Damon alakítja majd a főszerepet, valamint íróként és producerként is közreműködik.

Damon Vaccarrót, Affleck pedig a Nike társalapítóját, Phil Knightot alakítja majd a történetben, amely a nyolcvanas évek közepén fog játszódni, amikor a Nike megpróbálta szerződtetni a feltörekvő kosárlabdasztárt, Michael Jordant az akkor harmadik legnagyobb cipőgyártó céghez. Ez a vállalkozás akkoriban lehetetlennek tűnt, de a szabadúszó sportcipőügynök törekvéseinek köszönhetően mégis létrejött a megállapodás, ami minden idők legjelentősebb együttműködése lett egy sportoló és egy sportmárka között. Az üzlet beindította a globális, több milliárd dolláros tornacipőipart.

A két jóbarát több filmen dolgozott már együtt, de ez lesz az első alkalom, hogy Affleck olyan filmet rendez, amelyben Damon lesz a főszereplő. 1997-ben közösen vehették át az Oscar-díjat a Good Will Hunting forgatókönyvének megírásáért. A filmet Gus van Sant rendezte, Damon játszotta főszerepet, Affleck pedig mellékszereplő volt.

A páros tavaly a Ridley Scott által rendezett The Last Duel (Az utolsó párbaj) című filmben újra összeállt, Damon főszerepben, Affleck pedig egy mellékszerepben tűnt fel a filmben, aminek a forgatókönyvét is közösen írták. Az utolsó párbajról szóló kritikánkat itt olvashatja.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!