Nagy Ervin és Péterfy Gergely közös mesekönyvet írt

2022. április 6. – 11:56

Másolás

Vágólapra másolva

Robotmese címmel megjelent Péterfy Gergely író és Nagy Ervin színművész közös mesekönyve, A Robotmese – közölte a kiadó. A könyv történetét Nagy Ervin az Álarcos énekesben alakított robotfigura alapján, Péterfy Gergely íróval közösen dolgozta ki, főszereplője a kis Kék Lovag, aki kiszabadul egy béna számítógépes játékból, és útnak indul, hogy a digitális térben végre megismerje a nagyvilágot.

A Kék Lovag kalandjait Ervin először a Facebook-oldalán, folytatásokban adta elő, amit hétről hétre tízezrek követtek a világ minden tájáról. Az átdolgozott, könyvsorozattá bővített történetek első kötete már kapható, és nyolcéves kortól ajánlott.

„A gyerekeknek ma különösen nagy szükségük van a figyelmünkre. Ebben az agyondigitalizált világban még felnőttként is könnyű elveszni, nemhogy gyerekként. A kisiskolások már szinte az online térben élnek, ahol rengeteg valós veszély les rájuk. Ez a gondolat hajtott, amikor kitaláltam a kis Kék Lovag történetét, és irtózatosan örültem, hogy Péterfy Gergő barátom vállalta, hogy megírja” – mondta a színész.

„Szerintem – hála neki – egyszerre lett vicces és nagyon kalandos a könyv, és nem mellesleg valami igazán fontosról is sikerül beszélnünk. A Robotmese a szívügyünk lett, és szeretnénk, ha minél több gyerek megismerné” – mondta a sorozatról Nagy Ervin.

A színész, aki egy készülő sorozatban hamarosan Zámbó Jimmyt alakítja majd, felszólalt a március 19-ei Kossuth téri tanártüntetésen is, akkor interjút is adott a Telexnek:

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!