Az Amerikai Filmakadémia vizsgálatot indít az Oscar-gálán elcsattant pofon miatt

2022. március 28. – 21:53

Az Amerikai Filmakadémia vizsgálatot indít az Oscar-gálán elcsattant pofon miatt
Will Smith pofon vágja Chris Rockot a vasárnapi Oscar-gálán – Fotó: Robyn Beck / AFP

Másolás

Vágólapra másolva

Az Oscar-díjakról döntő Amerikai Filmakadémia elítéli, hogy Will Smith pofon vágta Chris Rockot a vasárnapi Oscar-gála közben, és vizsgálatot indít az ügyben, írja a BBC. A közlemény szerint a vizsgálat további következményeket és lépéseket vonhat maga után, összhangban a kaliforniai törvényekkel és a testület saját szabályaival.

A hírek szerint Chris Rock egyelőre nem tett feljelentést az eset miatt, de ezt később még megteheti. Ha így lesz, az Oscar-díjat elnyerő Smitht akár hat hónapos börtönbüntetésre és 100 ezer dolláros pénzbírságra is ítélhetnék a pofonért, miután a könnyű testi sértés vétségnek minősül Kaliforniában. Magát a mozdulatot ebben a cikkünkben elemeztük részletesen.

A 94. Oscar-díjátadón, aminek közvetítését itt lehet visszaolvasni, Smithnek az volt a baja, hogy Rock a feleségével, Jada Pinkett Smithszel poénkodott. Konkrétan azzal, hogy a nő szerepelhetne a G. I. Jane 2-ben. A G. I. Jane volt az a film 1997-ben, aminek kedvéért Demi Moore kopaszra vágatta a haját, és Jada Pinkett Smith is szinte kopaszon érkezett a gálára.

A vicc nem sült el valami jó, ugyanis Will Smith felesége alopeciában szenved, ami egy, a haj kihullását eredményező betegség. Ezért húzta fel magát, majd ment fel a színpadra, és kevert le egy pofont a műsorvezetőnek Will Smith, aki amúgy a Richard király című film címszereplőjeként kapott az első sorban helyet. A színész kétszer is jól hallhatóan azt ordította, élő adásban:

„Ne vedd a kibaszott szádra a feleségem nevét!”

A pofon és a kiabálás után a műsor ment tovább. Smith aztán megkapta a legjobb színésznek járó díjat, és beszédében könnyes szemmel arról beszélt: tudja, hogy ebben a bizniszben el kell viselni azt, hogy miket mondanak az emberről, és hogy ő védelmezi a családját.

Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!