Eljárást indít az NMHH a TV2 szolgáltatójával szemben Gattyánék felvillanó reklámjai miatt

2022. március 24. – 08:46

Másolás

Vágólapra másolva

Bejelentés alapján eljárást indít a Nemzetközi Média- és Hírközlési Hatóság azok miatt a felvillanó reklámok miatt, amik a Gattyán György-féle Megoldás Mozgalomhoz fűződnek, és amikről a Telex is beszámolt februárban. Akkor egy olvasónk vette észre, hogy a kormányközeli kézben lévő kereskedelmi tévécsatornán egy sajátos hirdetéstípust, úgynevezett reklámstinget (fullánk) használ az április 3-i parlamenti választásokon induló párt.

A csatornán futó reklámblokkokban ez úgy néz ki, hogy az egyik pillanatban még egy süteményreklámot látunk, vagy egy elektronikai cikkeket árusító bolt hirdetése fut, aztán hopp, már át is villant a képernyőn a bűvös „Digitalizáció!” felirat fehér betűkkel, piros háttér előtt.

Az NMHH a csütörtöki sajtóközleményben azt írja: „felmerült annak lehetősége, hogy a csatornán pillanatreklámként leadott »Digitalizáció« című és a »Digitalizáció/gyerekek/legnagyobbvállalkozás.hu« elnevezésű, reklámként közzétett közleményeket politikai reklámokként kellett volna közzétenni az erre vonatkozó megkülönböztető figyelemfelhívással és a közlemény megrendelőjének megfelelő feltüntetésével. A közlemények üzenetükkel, szín- és formavilágukkal a Megoldás Mozgalom nevű politikai párt népszerűsítését szolgálhatták.” A fentiek miatt indítottak eljárást a TV2 szolgáltatójával szemben.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!