A magyar Sipos Zsuzsannát, a Dűne látványtervezőjét is díjazták az idei BAFTA-gálán

2022. március 13. – 23:07

A magyar Sipos Zsuzsannát, a Dűne látványtervezőjét is díjazták az idei BAFTA-gálán
Sipos Zsuzsanna látványtervező és Patrice Vermette kanadai produkciós tervező a Brit Film- és Televíziós Művészeti Akadémia (BAFTA) díjkiosztó ünnepségén a londoni Royal Albert Hallban – Fotó: Neil Hall / EPA / MTI

Másolás

Vágólapra másolva

Átadták a Brit Film- és Televíziós Művészeti Akadémia (BAFTA) díjait. A díjazottak között van a magyar Sipos Zsuzsanna látványtervező is, aki Patrice Vermette kanadai produkciós tervezővel együtt kapta meg a legjobb produkciós tervezésért odaítélt elismerést A Dűne című filmért. A Dűnét még három másik kategóriában díjazták, köztük a legjobb operatőri munkáért (Greig Fraser) is.

A díjakat a londoni Royal Albert Hallban adták át. A legjobb filmnek odaítélt elismerést A kutya karmai közt (The Power Of The Dog) kapta. A díjat Iain Canning, Tanya Seghatchian angol és Emile Sherman ausztrál producer vette át. A filmet Jane Campion rendezte, aki a legjobb rendezőnek járó díjat kapta meg.

A legjobb női főszereplőnek járó díjat Joanna Scanlan angol színésznő vehette át az After Love című filmben nyújtott alakításáért.

A legjobb férfi főszereplő díját Will Smith kapta a Venus és Serena Williams édesapja és edzője életét feldolgozó Richárd király (King Richard) című filmért.

Sipos Zsuzsanna ebben a cikkben nyilatkozott a Telexnek, miután kiderült, hogy a neve szerepel az idei Oscar-jelöltek névsorában is. Sipos Zsuzsanna a Dűne produkciós design csapatának tagjaként, berendezőként kapott jelölést.

A Dűnét kilencven százalékban Magyarországon, az Origo filmstúdióban gyártották le, minden, ami a filmben belső térben játszódott, azt ott kellett megépíteni. Nagy valószínűséggel még idén elkezdődhet a Dűne folytatásának forgatása is Magyarországon.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!