Meghalt Gaspard Ulliel francia színész

2022. január 19. – 15:41

frissítve

Meghalt Gaspard Ulliel francia színész
Gaspar Ulliel a 2019-es cannes-i filmfesztiválon – Fotó: Laurent Emmanuel / AFP

Másolás

Vágólapra másolva

Meghalt Gaspard Ulliel francia színész, miután súlyos síbalesetet szenvedett az Alpokban – írja az AFP értesüléseire hivatkozva a Deadline.

Korábban annyit lehetett tudni, hogy Ullielt kedden koponyasérüléssel szállították a Grenoble-i kórházba. A baleset Savoie megyében történt, az olasz határ közelében.

A 37 éves UIliel többször is elnyerte a francia filmesek legfontosabb díját, a Césart. Először 2005-ben, a Hosszú jegyesség mellékszereplőjeként lett az egyik legígéretesebb színész, másodszor 2017-ben kapott díjat az Ez csak a világ vége főszerepéért.

Szerepelt a Farkasok szövetsége című kosztümös akciófilmben, ő alakította a főszerepet az Yves Saint Laurent-ről készített életrajzi filmben, és ő játszotta a fiatal sorozatgyilkost a Hannibal ébredése című előzményfilmben. Legközelebb egy állandó szerepben bukkan fel a Moon Knight című Marvel-sorozatban.

(Deadline)

Támogasd a Telexet! Nekünk itt a Telexnél a szabad sajtó azt jelenti, hogy politikusok, oligarchák nem befolyásolhatják azt, miről írunk, miről nem, kivel dolgozunk, vagy kivel nem. A szabad sajtó nekünk kritikusságot, korrektséget, kíváncsiságot jelent. Hogy a közérdekű sztorikról beszámolunk, hogy mindig oda megyünk, ahol a dolgok történnek.

Nem egyszerű a munkánk, van, hogy falakba ütközünk: nem válaszolnak a megkereséseinkre, kordonokkal zárnak el, hogy ne tehessünk fel kérdéseket. Ha szeretnéd, hogy ennek ellenére is kitartóan kérdéseket tegyünk fel, hogy megmutathassuk a lehető legtöbbféle álláspontot, a legtöbb tényt és bizonyítékot, támogasd a munkánkat!
Támogatom