Meghalt a divattervező, aki ruhát adott a Pretty Womanben Julia Robertsre

2022. január 16. – 15:11

Másolás

Vágólapra másolva

Kilencvenegy éves korában elhunyt Nino Cerruti világhírű olasz divattervező és üzletember – írta az MTI. Sajtóhírek szerint a divatmogul egy piemonti kórházban halt meg, ahová csípőműtétre vonult be.

Nino Cerruti Claudia Schiffer szupermodellel Berlinben, 2004-ben – Fotó: Getty Images / Franziska Krug
Nino Cerruti Claudia Schiffer szupermodellel Berlinben, 2004-ben – Fotó: Getty Images / Franziska Krug

Cerruti családja generációkra visszamenően a ruhaiparban volt, nagyapja 1881-ben már pamutüzemet működtetett.

az ötvenes években lett ismert a divatszakmában, 1967-ben nyitotta meg első üzletét Párizsban, a nyolcvanas években pedig már olyan hollywoodi sztároknak tervezett ruhákat, mint Jack Nicholson, Michael Douglas, Sharon Stone és Julia Roberts – utóbbit a Pretty Woman (Micsoda nő) című filmben is a Cerruti által tervezett ruhákban látni.

Sharon Stone-nal az Elemi ösztönben dolgozott együtt.

De Bruce Willis, Robert Redford, Harrison Ford, Al Pacino, Jean-Paul Belmondo is azok között a sztárok között volt, akikkel a divattervező dolgozott.

A szakmában olyanok dolgoztak neki, mint Giorgio Armani, aki 1964 és 1970 között dolgozott Cerruti felügyelete alatt.

2000-től fokozatosan eladta a Fin.Part nevű vállalkozását, amely az új olasz tulajdonos alatt 2005-re tönkre ment, a divattervező viszont sikeresen átmentette a Cerruti márkanevet, amelyet 2006-ban egy amerikai cégnek adott el.

A divattervező forradalmasította a férfidivatot, mellette pedig nők számára is tervezett ruhákat, de a többi között parfümöket és kiegészítőket is forgalmazott, valamint a Ferrari Forma-1-es csapatának is tervezett ruhákat.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!