Meghalt Ronnie Spector, a The Ronettes énekese

2022. január 13. – 06:07

Másolás

Vágólapra másolva

Hetvennyolc éves korában meghalt Ronnie Spector, a The Ronettes együttes énekesnője, írja a BBC. A hatvanas-hetvenes években sikeres zenekart olyan slágerek tették világhírűvé, mint például a Be My Baby, a Baby I Love You és a Walking in the Rain.

Ronnie Spector egy 2010-es New York-i fellépésen – Fotó: Lucas Jackson / Reuters
Ronnie Spector egy 2010-es New York-i fellépésen – Fotó: Lucas Jackson / Reuters

Ronnie Spector 1943-ban született Manhattanben Veronica Yvette Bennett néven. Tizennyolc évesen fedezték fel, amikor fellépett a nővérével és az egyik unokatestvérével. Különleges hajviseletekkel és szokatlan sminkhasználatukkal is felhívták magukra a New York-i producerek figyelmét.

1968-ban összeházasodott Phil Spectorral, minden idők legnagyobb hatású zenei producerével, a „wall of sound” hangrögzítési formula kifejlesztőjével. Hat évig voltak házasok, és ez idő alatt három gyermeket fogadtak örökbe. Ő tavaly januárban, a börtönben halt meg, 2009-ben ugyanis bűnösnek találták Lana Clarkson színésznő 2003-as meggyilkolásában – a producert ekkor 19 év börtönre ítélték, 2028 májusában szabadulhatott volna.

A Be My Baby két korszakalkotó filmnek, a Dirty Dancingnek és Martin Scorsese Aljas utcák (Mean Streets) című alkotásának is a nyitózenéje volt.

A téma érzékenysége miatt ebben a cikkben nem jelenítünk meg reklámokat.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!