Több ezer eurót kell fizetnie annak a német özvegynek, akit beperelt Eric Clapton

2021. december 17. – 18:47

Másolás

Vágólapra másolva

Eric Clapton megnyerte egy szerzői jogi pert egy német nő ellen, aki az eBayen 9,95 euróért akarta eladni elhunyt férje egyik régi CD-jét, amiről kiderült, hogy egy kalózfelvétel Clapton egyik régi koncertjéről – írja a Deutsche Welle.

Az 55 éves nő azt állította, hogy nem tudta, hogy a CD-n kalózfelvétel van, úgy tudta, hogy a férje azt egy nagy áruházban vette 1987-ben. A bíróság végül úgy döntött, hogy nem mentség, hogy nem ő vette vagy nem tudja mi van rajta, ezért büntetésként neki kell állnia a saját és Clapton jogi költségeit, és nem szabad árusítani a CD-t.

Ez összesen 3400 eurós büntetést jelent

Ha tovább árusítaná a CD-t, akkor akár 250 ezer eurós büntetést is kaphat, vagy fél év letöltendőt.

Clapton az utóbbi időben nemcsak német özvegyeket perel egy 10 eurós CD miatt, hanem a járványintézkedések és oltások ellen is felszólalt. Júliusban például bejelentette, hogy a brit szabályokkal szemben csak olyan helyen hajlandó fellépni, ahol nem kötelező az oltási igazolvány.

A bejelentés már csak amiatt is furcsa volt, hogy Clapton következő tervezett fellépése az Egyesült Királyságban csak 2022 májusában lesz, amikor is két koncertet ad majd a londoni Royal Albert Hallban.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!