Bruce Springsteen 163 milliárd forintnyi dollárért adta el a dalait

2021. december 16. – 14:31

Másolás

Vágólapra másolva

Bruce Springsteen közel 500 millió dollárért (163,3 milliárd forintért) adta el a dalait a Sony Music zenei kiadónak – írja az MTI.

A Billboard szórakoztatóipari szaklap szerdai értesülései szerint a többszörös Grammy-díjas zenész felvételeinek eredeti szalagjait és zenéjének publikációs jogait adta el a Sonynak.

A mintegy 500 millió dolláros üzlettel a Sony tulajdont szerzett a rocklegenda teljes zenei katalógusa – például a 15-szörös platinaalbum Born in the U.S.A. és a The River ötszörös platinaalbum – fölött.

Springsteen katalógusának eladása a legújabb a nagyjából egy éve kezdődött ügyletek sorában, melyek között David Bowie, Bob Dylan, Paul Simon, Stevie Nicks, Neil Young és Carole Bayer Sager zenéjének jogai cseréltek gazdát. Erről részletesebben ebben a cikkben írtunk.

A Warner Music szeptemberben vásárolta meg a 2016 januárjában elhunyt Bowie katalógusát, Dylan tavaly decemberben adta el több mint 600 dalt tartalmazó életművét a Universal Music Groupnak, a legtöbb forrás szerint nagyjából 300 millió dollárért. Egyelőre sem a Sony Columbia Records vállalata, ahol Springsteen felvételei készültek, sem Springsteen csapata nem kommentálta a hírt.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!