Egy év múlva itt az Avatar 2, Kate Winslet hét és fél percig bírta egy levegővel a víz alatt a forgatás során

2021. december 16. – 19:25

Másolás

Vágólapra másolva

Ha minden a terv szerint halad – és hát mikor fordult elő csúszás ezen a téren? –, pontosan egy év múlva kerül a mozikba James Cameron második Avatarja, aminek még nincs hivatalos címe. Azt már régóta tudni lehet, hogy a rendező nem egy, hanem négy új részt tervez a világ legtöbbet kaszáló filmjéhez, de most kicsit mesélt a folyamatról az Entertainment Weeklynek.

Cameron az óceánok megszállottja is, ezért úgy döntött, hogy kombinálja a két kedvenc dolgát: míg az első Avatar a sűrű esőerdőben játszódott (így az erdők védelme hangsúlyos szerepet kapott), addig a következő rész a tengerben és akörül játszódik majd, méghozzá 14 évvel az első rész után. Sam Worthington és Zoe Seldana karakterei (Jake Sully és Neytiri) letelepedtek, családot alapítottak, és a film leginkább a gyerekeikre fókuszál majd. A központi motívum a klasszikus családi egység lesz.

A rendező a helyszínt úgy írta le, hogy „szétszteroidozott Bora Bora”, egy vízparti paradicsom. Mivel a cselekmény jelentős része víz alatt játszódik majd, már a forgatás elején meg kellett hozniuk egy fontos döntést: drótokon lógva, a levegőben úszkálva akarják elérni a víz alatti hatást, vagy egy medencében filmeznének.

Az eredmény egy több mint 4 millió literes tartály lett. Mivel a felvételeken sok esetben jelentősen rontana egy búvárfelszerelés, a produkció úgy kezdődött, hogy minden színész megtanult búvárkodni és visszatartani a levegőt. Sigourney Weaver elvileg hat és fél, Kate Winslet pedig hét és fél percig bírta ki egy levegővel a víz alatt. Persze lesznek jelenetek, amikor van maszk a szereplőkön.

A harmadik rész forgatása gyakorlatilag már be is fejeződött, már megkezdődtek az utómunkálatok. A negyedik és ötödik részt 2026-ra és 2028-ra tervezik, így kétévente jön majd új Avatar.

Azt azonban Cameron is belátja, ahhoz, hogy ez a terv működjön, eszméletlen pénzeket kell behúznia a folytatásnak, amit kétségessé tesz a forgatások kezdete óta végbement tartalomfogyasztási váltás, mert a mozikról sokan átszoktak a streamingszolgáltatókhoz.

„Talán a régi számokat már nem is látjuk viszont. Ki tudja? Nagyot kockáztatunk”

– mondta Cameron. A részletesebb interjút az EW-n olvashat.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!