Emlékszik még az Avatarra? Csak mert újra ez a mozipénztárak királya

2021. március 13. – 17:01

Emlékszik még az Avatarra? Csak mert újra ez a mozipénztárak királya
Fotó: Mark Fellman / Twentieth Century / Collection Christophe / AFP

Másolás

Vágólapra másolva

2019-ben a Marvel szuperhősfilmje, a Bosszúállók: Végjáték lett minden idők legnagyobb mozis bevételt termelő filmje – Vasemberék a hivatalos adatok szerint 2 milliárd 797 millió 800 ezer 564 dollár értékben adtak jegyeket. Ezzel James Cameron 2009-es, rendkívül látványos filmjét, az Avatart előzték meg egy hajszállal, hiszen 7,82 millió dollárt vertek a kék lények teljesítményére (inflációt nem számolva).

Az Avatar producerei viszont nem nyugodtak bele, hogy két éve letaszították őket a trónról, így elhatározták, hogy Kínában megint bedobják kicsit a filmet a mozikba – az alig nyolcmillió dolláros hátrány mellett pedig egészen biztosak lehettek benne, hogy sikerül majd a rekord visszavétele. (A Marvel egyébként 2019-ben hasonló eszközzel, a film újra mozikba tolásával döntött rekordot.)

A Deadline szerint a csúcsdöntéshez elég volt egyetlen nap, és egy ideig még marad a film a kínai mozikban, tehát tovább növelheti előnyét az Avatar.

A bemutató után kilenc évvel végrehajtott rekorddöntés hírverés szempontjából sem rossz James Cameron franchise-ának (ami egyébként a Marvelhez hasonlóan szintén a Disney-nél van, tehát az anyacég egyik oldalról sem bánkódik, hogy elúszott a csúcs), hiszen a tervek szerint 2022-től hat éven át négy újabb filmmel folytatódik a Na'vik kalandja.

Kedvenceink
Csatlakozz a csoportunkhoz!