Mostanáig maradt Mészáros Lőrinc volt feleségéé a Life TV, megvették tőle Vaszily Miklósék

2021. november 16. – 11:45

Másolás

Vágólapra másolva

„Eladásra került” a Life TV-t és az Ozone TV-t működtető Media Vivantis Zrt – így fogalmaztak abban a sajtóközleményben, amiben beszámoltak Mészáros Lőrinc volt feleségének váratlan döntéséről, pontosabban annak eredményéről.

A gyakorlatban ez tulajdonoscserét jelent a Life TV és Ozone TV nevű csatornák mögött. Arról, hogy a stáb, a gyártás vagy a csatornákat üzemeltető kis gyártócégek cserélődnének a tulajdonosváltással, egyelőre még nem érkezett hír, mindössze annyit lehet tudni, hogy a vezérigazgató, Hajdú Péter munkájára a jövőben is számítanak.

A csatornák mögött a jövőben a Pesti TV-t is kiadó Progress Media Hungary áll majd, melynek társtulajdonosa a kormányhoz közelálló Vaszily Miklós, aki egyben az Indamedia társtulajdonosa és a TV2 elnöke is. A közleményben Vaszily úgy fogalmazott, hogy a „Life TV és az Ozone TV megvételével évtizedes múlttal, erős branddel és stabil nézőközönséggel rendelkező tematikus tévécsatornákkal bővül a Progress Media televíziós portfóliója, kiegészítve a közéleti tematikájú Pesti TV-t.”

Hozzátette: céljuk, hogy az egyedi, főként saját gyártású műsorokra építő televíziós portfólióval a hazai televíziós piac meghatározó szereplőjévé váljanak. „A menedzsment munkájával elégedett vagyok, továbbra is számítok Hajdú Péter vezérigazgató munkájára” – hangsúlyozta Vaszily.

Döntésének hátteréről Kelemen Beatrix Csilla nem nyilatkozott a közleményben, tőle mindössze annyit idéztek, hogy „az elmúlt két évben mind a Life TV, mind az Ozone TV konszolidálta pozícióját a hazai tévés piacon. Emellett arculatváltásuk is sikeres volt. Köszönöm a Life TV és Ozone TV munkatársainak a közös munkát.”

A Progress Media Hungaryt 2020 májusában jegyezték be, és ahhoz sem kellett sokáig kutakodnia a G7-nek akkorájt, hogy kiderítse: Mészáros Lőrinchez is köze van.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!