Repülőgép-szerencsétlenségben halt meg Brazília egyik legnépszerűbb popsztárja

2021. november 6. – 18:27

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Repülőgép-szerencsétlenségben vesztette életét Brazília egyik legismertebb énekesnője, Marília Mendonça, amikor egy koncertjére tartott.

A 26 éves popsztár szülővárosából Goiâniából tartott Caratingába, amikor a célállomástól néhány kilométerre lezuhant a gépe. Az énekesnővel utazó producere, nagybátyja, a gép pilótája és másodpilótája is meghalt.

Mendonça halála előtt néhány órával 38 millió Instagram-követőjének posztolt egy videót, amelyen egy gitártáskával sétál a repülőgép felé.

Az énekesnő a sertanejo nevű műfajban mozgott otthonosan. Ez a stílus az 1920-as években született Brazília vidéki területein, és az elmúlt száz évben a legnépszerűbb műfajjá nőtte ki magát. A brazil toplistákon rendre az élen végeznek a sertanejo előadói, és a Latin Grammy-díjátadón is van külön kategóriája a műfajnak.

Marília Mendonça november elsején adott koncertjén – Fotó: Andre Cardoso/AFP
Marília Mendonça november elsején adott koncertjén – Fotó: Andre Cardoso/AFP

Mendonça tavaly Brazília leghallgatottabb előadója volt a Spotify-on, és a világjárvány idején rekordot döntött, amikor koncertjeit interneten közvetítette. Egyik fellépése a világ legnézettebb élő közvetítése volt, a YouTube-on 3,3 millió nézővel érte el a csúcsot. 2016-ban az énekesnő Todos os Cantos című lemeze lett a legjobb sertanejo album a Latin Grammyn.

Mendonçától többek között búcsúzott a brazil elnök, Jair Bolsonaro és az ország legismertebb aktív futballistája, Neymar is.

(via Guardian)

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!